Nu öppnar hyllade grillkrogen Holy Smoke BBQ filial på Hisingen

Ett av Sverige mest hyllade BBQ-hak öppnar nytt på Hisingen – som food truck. I samarbete med Compass Group bygger Holy Smoke BBQ ett nyt koncept vid Geelys nya campus på Lindholmen, Uni3: ”Black Shack”!

Tanken är alltså att skapa en mix med de restauranger och caféer som byggs i Geelys campusområde på Lindholmen. En mix både vad gäller meny samt vad det är för slags verksamhet i lokalerna. Det planeras för både lunchkrog, after work-bar, event-lokal och utrymme för VIP-arrangemang i restaurangen.

— Vi är övertygade om att vår restaurang- och caféverksamhet på Geelys campus kommer bli ett välkommet tillskott för närområdet runt Lindholmen men också i hela Göteborg, har Henrik Strinning, vd Compass Group Sverige, som ska driva café och restaurangverksamheten, tidigare sagt till HelaHisingen.se.

Det nya konceptet ”Black Shack” har en meny just enligt Uni 3 campus-temat med de fem elementen i fokus: vatten trä, luft, metall och eld.

— Det är lätt att Göteborgarna bara tror att vi kommer ha de bästa kinesiska restaurangerna här, men vårt koncept handlar om när öst möter väst och där är bland annat därför man hittar Da Matteo hos oss, och nu också Black Shack-konceptet, säger Gang Wei, VD för Geelys fastighetsbolag GIC Management AB.

Food truck:en med Holy Smokes BBQ och Compass Groups gemensamma projekt Black Shack.

Som vi nyligen berättade expanderar Geelys campus på Lindholen på Hisingen rejält just nu. Bland annat bli en av byggnaderna – på Götaverkens gamla varvsområde – hotell i Petter Stordalens Nordic Choice hotels regi.

LÄS MER: BILDEXTRA: Här öppnar Stordalen nytt hotell på Hisingen med flera barer och takterass

Signaturrätten hos Holy Smoke BBQ och Compass Groups gemensamma ”Black Shack” på Hisingen blir en pulled pork sandwich, som Petter Stordalen blev först ut med att äta när han visade upp sitt nya hotellprojekt på campus-området. 

Samarbete mellan Holy Smoke BBQ och Compass Group

Holy Smoke BBQ är Skåne-baserade och deras restaurang ligger i norra Skåne, mellan Båstad och Helsingborg. Under pandemin har de dock expanderat till att leverera sina grillade kötträtter till stora delar av Sverige. De slår sig nu samman med Compass Group för att skapa food truck-konceptet ”Black shack” på Hisingen.

Som HelaHisingen.se kunde berättade redan förra året har Compass Group Sverige fått uppdraget att skapa en stor restaurang inne på Geelys nya campusområde i Lindholmsallén på Hisingen. Restaurangen East meet West på Geelys campus är tänkt att bli en lokal för ”allt från bröllop till firmans after work”. Så beskrivs den nya kafé- och restaurangsatsningen…

— Här ska gästerna verkligen kunna komma och gå under hela dagen, och alltid känna att det finns ett lockande utbud, säger Henrik Strinning, vd Compass Group Sverige.

Beställningarna görs via en särskild app som Uni3 lanserat för sina matkoncept.

Nu utökar man alltså den kulinariska upplevelsen vid och kring Geelys campus Uni3 med food trucken ”Black shack”. På menyn finns från början pulled pork-mackan, en chili med biff, jalapeno och cheddarkorv samt totopos, triangelformade torkade och sedan friterade tortillas.

Tanken är att en speciell app, Uni3 by Geely kommer kunna användas för att beställa mat från food truck:en och senare under 2021 även för övriga delar av restaurangkonceptet – döpt till ”World of food” på Geelys campus.

Sedan något år tillbaka har Volvo Cars – som ägs av Geely – haft nöjes att smaka av maten från ”Black Shack” som även öppnat verksamhet inne på Volvo Cars huvudkontor i Torslanda. Nu får även de Volvobor som inte tar sig in till Volvo-direktörernas korridorer ta del av de grillade läckerheterna.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: