Här är Hisingens nya matfestival – ”Rätter från hela världen”

I oktober kommer en ny matfestival till Hisingen. Tanken är att servera maträtter från olika delar av världen – samt anordna olika aktiviteter.
— Många åker land och rike för att smaka på mat från andra länder, men varför inte ta tillvara på det som finns i grannskapet? säger Tyra Lindberg på socialförvaltningen Hisingen.

Bakom initiativet står Bo Bra, som är en samverkan mellan Göteborgs Stad, Bostads AB Poseidon, Balder, Willhem AB, GöteborgsLokaler samt Göteborgs stad bostadsaktiebolag.

Matfestivalen kommer arrangeras i Biskopsgården under första helgen i oktober. Initiativtagarnas målsättning är att så många Hisingsbor som möjligt ska kunna komma på eventet.

— Tanken med matfestivalen är att sälja sin hemmalagade maträtt för 20 kronor per portion. Målsättningen är att det ska finnas ca 20 deltagare som säljer sin mat. Som besökare ska du alltså kunna komma och köpa flera olika maträtter för en liten peng, från olika delar av världen, säger Tyra Lindberg på socialförvaltningen Hisingen.

Ska kosta 20 kronor per maträtt

Matfestivalen kommer att hållas på Höstvädersgatan i Biskopsgården lördag 1 oktober samt på Dimvädersgatan under söndag den 2 oktober mellan klockan 13-16. Tanken är då att alla som vill är välkomna att smaka på rätter från olika delar av världen för 20 kronor per maträtt.

— De maträtter vi fått anmälningar av hittills är från Turkiet, Somalia och Bolivia, säger Tyra Lindberg.

”Bo Bra i Biskopsgården bjuder in dig till Biskopsgårdens första matfestival! Vill du smaka på maträtter från olika delar av världen för endast 20 kronor? Vi bjuder in dig till en festival med en unik matupplevelse, samt gratisaktiviteter för alla åldrar!” skriver arrangörerna på Facebook.

På plats kommer det att finnas gratisaktiviteter som ansiktsmålning, hoppborg och chans att måla grafitti. Och den som själv vill delta genom att sälja sin hemlagade favoriträtt kan anmäla sig och få en bekräftelse för att få sälja sin mat på platsen.

— Vi ser fram emot att invånare Biskopsgården ska få en rolig festival att besöka som ligger i närområdet. Det finns också en stolthet i att få visa upp Biskopsgårdens mångkultur i matupplevelse. Många åker land och rike för att smaka på mat från andra länder, men varför inte ta tillvara på det som finns i grannskapet? Om eventet blir lyckat hoppas vi på att anordna liknande events i Biskopsgården i framtiden, säger Tyra Lindberg.

FAKTA: MATFESTIVALEN

Lördag 1 oktober kl. 13.00-16.00 på fotbollsplanen, Höstvädersgatan 31.
Gratisaktiviteter: Loppis, Hoppborg, Ansiktsmålning, med flera.

Söndag 2 oktober kl. 13.00-16.00 på Camp Nou, Dimvädersgatan 54
Gratisaktivteter: Hopprepsverkstad, Grafitti, Ansiktsmålning, med flera.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: