Här är nya restaurangsatsningen i Bäckebol: ”Vi är sjukt taggade”

Här öppnar Hisingens senaste kolgrill – mellan Backa och Kärra. Den tidigare asiatiska restaurangen i Bäckebols köpcentrum återöppnas i ny regi som kolgrill. ”Vi kan med glädje nu informera er om att vi inom kort öppnar upp Beyti Kolgrill & Meze i Bäckebol centrum i Göteborg!!!!😍 Vi är sjukt taggade!!!”, skriver företaget på Instagram.

På centrala Hisingen råder ingen brist på kolgrillar. Efter att Jenin Grill öppnade sin första restaurang på Hisingen 2012 har de inte bara knoppat av sig utan fått se en flodvåg av konkurrenter dyka upp omkring Backaplan och Kville.

Lilla Istanbul (som brandhärjades men renoverat och återöppnade nyligen) vid östra Kvillebäcken har Dunya som närmaste granne, samt Doy Doy över parkeringsplatserna vid Backaplan. En kort bit västerut på Färgfabriksgatan ligger nämnda Jenin Grills avknoppning med det extremt originella namnet Jenin Grill 2 och tar man sig söderut på Gustaf Dalensgatan finns The Grill inne i Kville Saluhall och Sultan på Hisingsgatan.

Och då har vi inte ens kommit bort från Backaplans närområde, passerar man Wieselgrensplatsen finns populära Divan på Nordanvindsgatan och då har vi inte ens hunnit gå in på alla de krogar som serverar medelhavskost eller balkanstuk av liknande meze-sort, men som inte har faktiska kolgrillar i lokalerna.

Men trots den enorma koncentrationen av kolgrillar på centrala Hisingen har inte trenden slagit till med full kraft i de nordöstra delarna av ön. Sökningen ”Kolgrill restaurang” vid Backaplan/Kville ger Google Maps-användaren sju träffar på restauranger som passar in på beskrivningen. Motsvarande sökning i området Hisings Backa och Hisings Kärra ger däremot noll träffar.

Tills nu.

Nu rör sig kolgrillstrenden norrut – till Bäckebol

Inom kort öppnar Trollhättan-baserade Beyti Kolgrill upp sin nya filial i Bäckebol, nämligen i köpcentrat där Stora Coop, MediaMarkt och andra butikskedjor håller till och där ICA Kvantum ska öppna senare i år. Beyti kolgrill erbjuder en variation av grillat, sallader, falafelrätter och en mix av både mellanösterns och medelhavets kök.

”Vi kan med glädje nu informera er om att vi inom kort öppnar upp Beyti Kolgrill & Meze i Bäckebol centrum i Göteborg!!!!😍 Vi är sjukt taggade!!!”, skrev restaurangen för några veckor sedan i samband med att man presenterade att de låg bakom den nya satsningen i Bäckebols Köpcentrum.

Bäckebols köpcentrum tar följarna med in bakom kulisserna på den nyrenoverade lokalen.

Uppmärksamma kunder som varit i Bäckebols köpcentrum under den senaste tiden har kunnat se att en ny restaurang växer fram i lokalerna där en asiatisk restaurang tidigare legat. Lokalerna har nu totalrenoverats och på Bäckebols Köpcentrums Instagram fick man nyligen en bakom kulisserna-titt på hur lokalen ser ut.

Det är oklart exakt vad som kommer hamna på menyn i Bäckebol, men i Trollhättan har Beyti kolgrill – som ligger i SIBA-huset där – öppet för både lunch och kvällsmat.

HelaHisingen.se söker Beyti kolgrill för en kommentar.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: