Succéklippet från Hisingskrogen sprids över världen: 160 000 likes på Twitter

Här är videon som gör en spektakulär maträtt på Hisingen till en internationell sensation. 100 000-tals Twitterkonton sprider just nu ”Sultanens bord” från Kvillestan i Lundby.
— Vi är så glada att se våra kunder bli nöjda, meddelar Sultan Grill.

På Sultan Grill jobbar Ahmad Alhumsi – vars TikTok-konto ligger bakom den stora spridningen av restaurangens mest spektakulära maträtt. Han har över 305 500 följare på sitt konto och har fått över 2,7 miljoner like:s på sina videos.

Den succénärvaron på den populära videoappen har lett till att hans videos på grillrätterna hos Sultan Grill fått fäste även i andra etablerade sociala medier. På Twitter sprids just nu det här klippet på en av hans TikTok-videos:

https://twitter.com/simsimmaaz/status/1348418595345326083

— Vi är så glada att se våra kunder bli nöjda och att de gör så stor reklam för oss utan att vi är medvetna om det, säger Sultan Grill i en kommentar till HelaHisingen.se.

Internationell viral succé

Klippet från TikTok har spridits vidare till Twitter, där mängder med stora konton i bland annat USA retweetar videon från Hisingen. I skrivande stund har över 33 200 konton retweetat videon och hela 160 500 konton har like:at innehållet på Twitter – vilket gör att det syns i miljoner av sociala medie-flöden runt om i världen:

— Maträtten heter Sultanens bord för fyra personer inklusive kalla förrätter, meddelar Sultan Grill.

Rätten är tänkt att delas på fyra personer och då får man utöver en meze med smårätter en slags inbakad huvudrätt där lammspett, kycklingspett, råstekt potatis, ris och annat serveras omgärdat av bröd. Det är en av flera populära ”delningsrätter” hos krogen.

Sultan Grill är en grillkrog med turkisk stil som ligger på Hisingsgatan i Kvillestan i Brämaregården och öppnade nyligen även pâtisseriet och fiket Sultanzade som HelaHisingen.se nyligen skrivit om.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: