Hotellens gest till uniformerade poliser: Kom och ät gratis frukostbuffé

Alla poliser i uniform får gratis buffé. Så väljer HelaHisingens partners Quality Hotel 11 i Eriksberg och Quality Hotel Winn i Backa att ge tillbaka till poliserna i yttre tjänst – efter mordet på en polis satte i Biskopsgården.
— Vi vill visa att vi är många här på Hisingen som inte bara uppskattar deras arbete utan tycker de är hjältar, säger Ina Aganovic, VD för Quality Hotel 11 på Hisingen.

Sympatiyttringarna har strömmat in till polisen sedan en av deras medarbetare, en familjefar i 30-årsåldern, skjutits ihjäl i Biskopsgården på onsdagskvällen. Blommor täcker polisbilar och gräsmattor vid mordplatsen och i sociala medier har tusentals och åter tusentals människor visat medkänsla med kollegor och familj som sörjer sin vän, älskade och pappa. Men det är inte bara privatpersoner som vill ge sin uppskattning till stadens poliser i detta svåra läge.

Nu väljer två av Hela Hisingens samarbetspartners – medlemmar i företagsnätverket Hela Hisingen Hundra – att rikta en gest till alla de poliser som är i tjänst i helgen. Hotellen Quality Hotel 11 och Quality Hotel Winn bjuder in alla poliser i uniform – inte bara på Hisingen utan i hela Göteborg – att äta gratis frukostbuffé på de två hotellen, nu i helgen:

”Nu i helgen när ni är extra många som arbetar, som har avbrutit era semestrar och sliter långa pass här på Hisingen vill vi ge er något litet tillbaka – som vårt sätt att säga tack till er som gör ett av samhällets viktigaste jobb. Därför äter alla uniformerade poliser gratis frukost på Quality Hotel 11 (@qualityhotel11) i Eriksberg 08-11 och hos Quality Hotel Winn (@qualityhotelwinngbg) i Backa 07-10 nu i helgen.”, skriver de två hotellen i ett gemensamt uttalande på Facebook och Instagram.

Poliser avbröt semestrar efter mordet

Många poliser avbröt sina semestrar och ryckte in efter kollegans död, där utredningen lett till ett 20-tal gripanden och en anhållen misstänkt för mordet. Andra har jobbat långa dygn sedan det hände och kommer fortsätta slita under helgen:

— Frukosten står ju ändå uppdukad och klar så det är det minsta vi kan göra, erbjuda frukost, en kopp kaffe eller att låna toan. Vi vill visa att vi är många här på Hisingen som inte bara uppskattar deras arbete utan tycker de är hjältar, säger Ina Aganovic på Hotel 11 i Eriksberg.

Vi hos HelaHisingen.se är stolta över att Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen samt Quality Hotel Winn är två av våra sponsorer och samarbetspartners och lyfter på hatten till detta initiativ. Känner du till fler yttringar av tacksamhet eller sympati med polisen, som sticker ur mängden – som vi borde skriva om?

Tipsa oss med ett mejl till tips@helahisingen.se så följer vi upp med fler artiklar i ämnet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: