Matkampen på Hisingen: Här öppnar ICA sitt nya storvaruhus – bredvid Coop

ICA fortsätter att breda ut sig och öppnar nu sin andra Kvantum-butik på Hisingen. Till hösten får Stora Coop konkurrens – i Bäckebol.
— Vi har ett stort intresse från butikskedjor att komma till Bäckebol, säger fastighetsägarens Trophis vd Jan Björk.

ICA har en Kvantum-butik i Sannegården, en Maxi-butik i Torslanda och ett flertal Supermarket-närbutiker runt om på Hisingen – i Kvillebäcken, Brunnsbo, Länsmansgården och Tuve.

Nu ska Sveriges ledande detaljhandelsföretag öppna ett nytt storvaruhus på Hisingen. Butiken som öppnas är en ICA Kvantum och läget för den nya butiken blir i Bäckebols köpcentrum. Dessutom öppnar ICA ett Apotek hjärtat i anslutning till sin nya ICA Kvantum-butik i Bäckebol och tanken är att de två nya butikerna skall stå klara till hösten 2021.

Bäckebols köpcentrum i Hisings Backa på nordöstra sidan av Hisingen är en av Hisingens största handelsplatser i dag. Årligen besöker 6,5 miljoner besökare köpcentrat, enligt fastighetsägaren Trophi fastighets AB, som i sin tur ägs av Tredje AP-fonden. Tidigare ägde KF Bäckebols köpcentrum, där man hade OBS Stormarknad, senare Coop Forum (i dag Stora Coop) som största butik i området.

”Verkligen glada att nu Ica och Apotek hjärtat har valt att flytta in”

Men efter att IKEA, Systembolaget, Elgiganten, MediaMarkt och Stadium Outlet – med flera butiker – flyttat till Bäckebols handelscentrum, följer nu ICA efter. ICA Kvantum i Bäckebol kommer att breda ut sig på ungefär 3600 kvadratmeter, berättar Butikstrender.se.

— Vi har ett stort intresse från butikskedjor att komma till Bäckebol och är verkligen glada att nu Ica och Apotek hjärtat har valt att flytta in till oss. Genom denna etablering förstärker vi ytterligare vår position som Nordens största hyresvärd för dagligvarubranschen, säger Trophis vd Jan Björk i ett pressmeddelande.

Bäckebols köpcentrum öppnades redan 1970 och byggdes om rejält 2003. Den uthyrningsbara lokalytan är idag cirka 41 600 kvadratmeter. Trophi köpte fastigheterna från KF under 2017.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: