Här bygger Poseidon 175 nya bostäder mellan Sannegården och Eriksberg

Snart byggstartas 175 nya bostäder till göteborgarna. Illustration: Radar Arkitektur

Snart byggstartas 175 nya hyreslägenheter vid Danaplatsen intill Lundby Nya Kyrka i centralt läge på Hisingen. Hedin Construction har fått uppdraget av Framtiden Byggutveckling att bygga i en totalentreprenad och husen har ritats Radar Arkitektur.

Området längs Säterigatan går igenom en rejäl förändring med byggen vid gamla fotbollsplanen i sydväst och tågbyggen kring Valkvarnsgatan i Eriksberg till detta nya bostadsbygge vid Danaplatsen. På uppdrag av Framtiden Byggutveckling bygger Hedin Construction snart ett lamellhus i 7 våningar med källarplan för parkering norr om Säterigatan nedanför kullen från Lundby Nya Kyrka.

I huset blir det lägenheter i storlekarna 1 till 4 rum och kök och i bottenvåningen byggs en verksamhetslokal. Med solceller på taket, god kollektivtrafik och fina gång- och cykelstråk precis utanför dörren blir det enkelt att leva klimatsmart.

”Roligt att kunna bygga i dessa utmanande tider”

— Det är väldigt roligt att kunna bygga i dessa utmanande tider och bidra med ytterligare 175 hyreslägenheter i ett populärt område,” säger Dan Sandén, VD på Framtiden Byggutveckling i ett pressmeddelande.

De färdigställda bostäderna planeras att ägas och förvaltas av Poseidon och inflyttning blir vid årsskiftet 2025/2026. Byggrätten för Danaplatsen förvärvades av Framtidenkoncernen för ett år sedan och projektet förverkligas nu genom byggstart.

— Vi ser fram emot att bidra till Danaplatsens utveckling och att skapa trivsamma hem med rätt kvalitet tillsammans med Framtiden Byggutveckling, säger Emil Löveryd, VD på Hedin Construction.

Framtiden Byggutveckling och Poseidon ingår i Framtidenkoncernen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Poseidons nya bygge vid Danaplatsen

Projektnamn: Danaplatsen
Antal hyreslägenheter: 175
BTA: 11 400 kvm
Typ av hus: Lamellhus med sju plan ovan mark och ett källarplan med parkering
Fasad: Puts, skiffer och bandtäckt plåt.
Anbudsförfrågan: Start september 2023
Entreprenad: Start Q1-Q2 2024
Entreprenadform: Totalentreprenad
Markförhållande: Lera, sand, grus
Skede: Detaljplanen har vunnit laga kraft
Förvaltande bolag: Poseidon
Projektchef/Projektledare: Vladimir Rizev/Anna Wetterberg

Framtiden Byggutveckling ”initierar, utvecklar och producerar bostäder i hela Göteborg utifrån det allmännyttiga uppdraget. Fokus ligger på att sänka produktionskostnaderna och klimatavtrycket. Allt för att kunna erbjuda göteborgarna hyresrätter i hållbara miljöer till rimliga priser”.

Framtiden Byggutveckling är en del av Göteborgs Stad och ingår i Framtidenkoncernen.

LÄS MER: