De har sålt skyskrapans dyraste lyxlägenheter – nu flyttar stjärnmäklarna själva in i Karlatornet

Stjärnmäklaren från ”Million Dollar Listing” ska kliva in i Karlatornet! Internationella mäklarkändisen Fredrik Eklunds svenska bolag öppnar kontor i Sveriges högsta hus – på Hisingen.
— Ett av norra Europas fräckaste locations, säger Daniel Sülla, VD på ESNY:s Göteborgskontor.

Eklund Stockholm New York, den mäklarfirma som fått det som Serneke själva kallar ”ärofyllda uppdraget” att sälja lägenheterna i de övre delarna i Sveriges nya superskyskrapa, Karlatornet. Mäklarfirman har jobbat med det så kallade ”Sky Level” på våningarna 59 – 66 och Penthouse-lägenheterna på våning 70 – 73. Nu har de tagit beslut om att själva flytta in i lokaler i Karlatornet.

— Det här är ett sätt att fördjupa ett framgångsrikt samarbete som vi haft med Serneke och projektet sedan 2016. Vi har varit en del av Karlatornet i ur och skur och är otroligt stolta över det. Därför känns det självklart för oss att finnas på plats i ett av norra Europas fräckaste locations, säger Daniel Sülla, VD på ESNY:s Göteborgskontor.

Detta blir mäklarfirmans andra kontor i Göteborg, och en förlängning av det långa samarbete som Serneke och Eklund Stockholm New York har haft. Redan 2021 skrev vi på HelaHisingen.se om hur priset på lyxlägenheterna i flera fall var Göteborgs dyraste bostadsrätter till salu. Penthouse-lägenheterna har även toppat listan över Sveriges dyraste bostäder till salu på Hemnet.

Redan innan det att tornet byggts klart på höjden hade ett flertal av lägenhterna gått upp rejält i pris. 2021 hade en av lyxvåningarna med takterass och pool uppe i skyskrapan ökat med ungefär tio procent i pris.
— Marknaden har generellt gått uppåt ganska rejält de senaste åren, säger Niklas Berntzon, mäklare på Eklund Stockholm New York då.

Högst upp i Nordens högsta byggnad har en av penthouse-våningarna sålts för 66 miljoner i mars 2018. Köparen? Serneke-grundaren Ola Serneke blev ägare till bostaden på 370 kvadratmeter med två privata takterrasser, vinterträdgård och utomhuspool.

Blir granne med Stordalen-hotellets entré

Urban by ESNY, mäklarfirmans systervarumärke som specialiserar sig på premiumobjekt, kommer att etablera sig i gatuplan i Karlatornet, bredvid entrén till hotellet Clarion Hotel Karlatornet, som Petter Stordalens koncern Strawberry öppnar upp i byggnaden till hösten. ESNY-kontoret i Karlastaden planeras öppna under sommaren 2024.

— Det känns jätteroligt att få välkomna våra vänner på ESNY Göteborg AB till Karlatornet och Karlastaden. Jag är säker på att deras etablering kommer att passa perfekt och fylla en funktion i den stadsdel som kommer att växa fram, säger Linda Svedborg, fastighets- och verksamhetschef på Serneke i ett pressmeddelande.

Fredrik Eklund blev internationell tv-profil genom sitt deltagande i Bravo TV-serien Million Dollar Listing, en amerikansk reality-tv-serie som hade premiär 2006. Serien skildrar arbetet bakom att sälja en del av de mest exklusiva bostäderna i USA och om de professionella och personliga liven för fastighetsmäklare i storstäderna i USA. I Sverige har serien sänts på bland annat TV3 och TV4 med tillhörande streamingtjänster.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Foto:
Bravo TV, Serneke

LÄS MER: