Klart: Ännu mer mark säljs i Eriksberg – ska bli 100 nya bostäder

Nu säljs ytterligare en byggrätt vid Säterigatan på Eriksberg. Priset blev 171 miljoner kronor och köparen planerar att bygga 100 bostäder på platsen.
— Det känns bra att avsluta även denna försäljning innan året är slut och trots en orolig omvärld kunna få ut attraktiva byggrätter på marknaden, säger Veine Palm, programledare Eriksberg på Älvstranden Utveckling, i ett pressmeddelande.

Det kommunala bolaget Älvstranden Utveckling har tidigare markanvisat två byggrätter på Säterigatan, väster och öst om Celsiusgatan i Eriksberg, något som Hela Hisingen har skrivit om tidigare.

Den första affären, för Säterigatan öst, köptes för en månad sedan – för 161 miljoner kronor – av projektutvecklaren och byggentreprenören JM AB.

— Vi är glada att slutföra denna affär med JM för Eriksbergs fortsatta utveckling och att fler kommer få möjlighet att bo i denna trivsamma och älvnära stadsdel. JM har flera pågående projekt i området, däribland Kronjuvelen, och förstår och värnar om närområdets kvalitéer. Trots nuvarande omvärldsläge känner vi oss trygga med att sälja och fortsätta ombesörja fastighetsmarknaden med attraktiva byggrätter. I dessa tider är det extra viktigt att våga hålla kurs och fart, sa då Veine Palm, programledare Eriksberg på Älvstranden Utveckling, i ett pressmeddelande.

Såldes för ett värde av 171 miljoner kronor – ”Eriksberg ligger oss varmt om hjärtat”

Nu är även den andra markrätten såld. Den här gången var köparen Nordr AB och värdet blev 171 miljoner kronor.

— Det känns bra att avsluta även denna försäljning innan året är slut och trots en orolig omvärld kunna få ut attraktiva byggrätter på marknaden. Eriksberg ligger oss varmt om hjärtat då vi varit med och utveck­lat området sedan 80-talet och det känns helt rätt att sälja till en stark köpare som Nordr, säger Veine Palm, programledare Eriksberg på Älvstranden Utveckling i ett pressmeddelande.

Den byggrätt som såldes i oktober ligger på p-platsen mellan Bratteråsgatan, Bratteråsbacken och Celsiusgatan. Den byggrätt som såldes nu ligger öster om den, mellan Celsiusgatan och Östra Eriksbergsgatan.

Strategiskt viktigt område för Nordr – ”Just nu ser vi att det finns en efterfrågan på attraktiva bostäder”

Området anses vara speciellt viktigt eftersom Trafikverkets tunnelutbyggnad och ändrad sträckning av hamnbanan öppnar för fler möjligheter på platsen.

– Göteborg är strategiskt viktigt för Nordr och vi har ett fint samarbete med Älvstranden sedan tidigare. Trots mörka rubriker just nu ser vi att det finns en efterfrågan på attraktiva bostäder i rätt lägen, vilket vi kan erbjuda här, säger Biljana Pehrsson, VD för Nordr Sverige, i pressmeddelandet.

Nordr AB tillträder redan i december och tanken är att 100 bostäder ska uppföras på marken.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: