Här gratisvisar utomhusbio storfilmen på Hisingen: ”Succén var ett faktum”

En utomhusbio mitt på torget – med gratis storfilm för hela familjen? Nu på onsdag blir detta verklighet på Hisingen när konceptet ”Cykelbio” trampar in i Lindholmen. I samarbete med Aftonstjärnan visar man filmen ”Häxorna” på Lindholmstorget!

I pandemins fotspår föddes konceptet cykelbio, som gjorde succé under sommaren 2020. Nu har samarbetet mellan region Halland, Västra Götalandsregionen, Folkets Hus och parker samt ABF gett sig ut på en ny turné med den mobila biografen. I sommar besöks 17 platser på 16 orter i Västra Götaland och Halland där man bjuder in till ”cykelbio” med allt från familjefilm till skräck.

Onsdagen 18 augusti 2021 vid 21:00 visas filmen Häxorna på Lindholmstorget i ”gamla Lindholmen”, där Förmansgatan möter Plåtslagaregatan. ”Häxorna”, baserad på Roald Dahls bok från 1983 med samma namn, handlar om en ung föräldralös pojke som bor i Alabama i USA i slutet av 1967 hos sin kärleksfulla mormor när de stöter på en glamorös men djävulsk häxa och tar sin tillflykt till ett överdådigt hotell. Tyvärr anländer de samtidigt som Storhäxan som har samlat sina följeslagare från hela världen för att genomföra sina onda planer…

Håll en cykels avstånd till sällskapet bredvid

Cykelbio-konceptet handlar inte om att man måste cykla till biografen, även om man gärna får göra det. Tanken är att oavsett hur du tar dig till cykelbbion ska man håller ”en cykels avstånd” mellan sällskapen – för att minimera smittorisken under Covid -19-pandemin.

”Rotundor och dansbanor ekade tomma när folkparksturnéerna ställdes in för första gången på ett sekel. Då föddes idén om cykelbio – utomhusbio i miniformat, med en cykels avstånd mellan varje sällskap. Elva platser, varav flera folkparker, gästades och succén var ett faktum”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

Blir biograf! Här på Lindholmstorget ska gratisbiografen ”Cykelbio” flytta in på onsdagskvällen.

I år ger sig biografen ut på tur igen, nu i såväl Västra Götaland som Halland. Flera spelplatser får återbesök och några är nytillkomna. Bakom turnén står Västra Folkets Hus- och Parkregionen i samarbete med ABF, Region Halland och Västra Götalandsregionen. Lokala arrangörer är folkets hus- och parkföreningar samt en handfull kommuner och övriga kulturföreningar.

Se trailern till ”Häxorna” här!

På Hisingen arrangeras biovisningen i samarbete med teater och biograf Aftonstjärnan i Lindholmen. Redan vid 20:30 på onsdagkvällen börjar film att visas, när man laddar upp med diverse Disney-underhållning för de allra minsta. Ta med egen stol om du kan – för det finns begränsat med sittytor vid Lindholmstorget! Huvudfilmen ”Häxorna” rekommenderas för barn från 11 år. Och ja, biovisningen på Lindholmstorget är gratis.

Se trailern till ”Häxorna”, med Anne Hathaway i huvudrollen, här:

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

https://www.helahisingen.se/lista-de-ar-hisingens-12-mest-beromda-personer-kandisarna-fran-var-o/