Här hjälper Mija på Hagabadet dig att få inre frid – med hjälp av harmoniska ljud

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Vibrationer och ljudvågor som påverkar dig – både fysiskt som psykiskt. Det är kärnan i Hagabadets senaste form av yoga som erbjuds hos klubbarna på Norra Älvstranden och vid Drottningtorget.
— Soundhealing är den äldsta formen av helande, säger Mija Griborn, yogaansvarig hos Hagabadet.

Yoga-metoden med att låta en påverkas fysiskt och psykiskt av ljud och vibrationer sägs vara den äldsta formen av helande. Att ta till vara på de vibrationer och ljudvågor som påverkar hela dig, både den fysiska kroppen, det undermedvetna och dina känslor. Hagabadet menar att det reducerar blockeringar och skapar ”holistisk balans”.

— Med den egna rösten samt med traditionella akustiska och “yoga-instrument” som är rika på toner skapas läkande och sköna klasser där man kan nå en djupa nivå av avspänning och avslappning, berättar Mija Griborn hos Hagabadet om metoden.

Soundhealing med hjälp av gong-gongar och kristallskålar hos Hagabadet. Foto: HAGABADET

Det som erbjuds, eller det man söker om man testar på soundhealing är att få avspänning och avslappning. Men Mija Griborn berättar även om de olika hälsofördelarna av att ta del av denna typ av yoga:
— Till exempel kan det förbättra sömnen, ge ökad mental klarhet och kreativitet, hämma och lindra smärta, stimulera immunförsvaret. Utöver dessa fördelar har till exempelvis kristallskålar en stimulerande och positiv effekt på våra hjärnvågor. Hjärnan har förutsättningar att hamna i theta- frekvens, vilket är den starkaste och mest effektiva frekvensen för att uppnå förändring, säger Mija Griborn.

LÄS MER: Upplev soundhealing för en läkande effekt

Bland instrumenten som används är kristallskålarna särskilt intressanta, då speciella ljudvågor avges när denna typ av skålar slås med en klubba:

— Eftersom människor består av en stor mängd vatten är det inte en överraskning att skålarna potentiellt har en signifikant effekt på vibrationerna i kroppen. Allt är energi! Atomer vibrerar hela tiden och vibration är naturligt länkad med ljud, säger Mija Griborn.

Mija Grborn visar upp den typ av kristallskålar man använder som ger ifrån sig ett speciellt ljud som påverkar deltagarna. Foto: HAGABADET

”Ibland räcker det att det bara är njutbart”

Inom yogan har ljud använts sedan mycket lång tid för att få olika effekter av balans i både kropp och själ. Så även om det inte hetat ”soundhealing” traditionellt har sådant som sång, trumma och andra instrument varit en del av yogan, både för sitt ljud och sina vibrationer.

— Sen är det mycket skönt också! Och ibland räcker det att det bara är njutbart tycker jag!, säger Mija Griborn.

Hagabadets yogaansvarige Mija Griborn med några av soundhealing-instrumenten på Hagabadet Älvstranden. Foto: HAGABADET

Vad kan den som går på soundhealing hos Hagabadet förvänta sig rent konkret? 
— Man får ligga ner och vila på yogamatta med olika typer av kuddar och filtar så man ligger skönt och sedan översköljs man av vibrationerna från gongar, kristallskålar, klangskålar, rainstick och skallror, säger yogaspecialisten Mija Griborn och lägger till:

— Man får somna också! All återhämtning är bra.

Mija Griborn, yogaansvarig hos Hagabadet berättar om soundhealing. Foto: HELAHISINGEN.SE

Just nu har Hagabadet den här formen av ljud- och vibrationsyoga på två av tre klubbar, hos Hagabadet Drottningtorget och Hagabadet Älvstranden i Sannegårdshamnen på Hisingen. Klasserna går både på veckodagar och helger och efter sommaren finns alla klasserna på alla våra tre klubbar på veckobasis.

Boka Soundhealing hos Hagabadet här!

Redaktionen
annons@helahisingen.se

LÄS MER: