Här kan du fira jul på torget igen – hela listan – ”Är väldigt glada”

Tomten på Vårväderstorget. Nu kan vi äntligen fira på torgen igen. Foto: Carina Gran.

Pandemin satte stopp för julfirande och julmarknader runtom i Göteborg. Men nu är det dags att fira ”som vanligt” igen.
— Vi är väldigt glada att få starta våra platsskapande aktiviteter som bidrar till att levandegöra stadens torg och handelsplatser, säger Cindy Jonsson, affärsutvecklingschef på Göteborgslokaler.

Sedan den 29 september har restriktionerna släppts. Buss- och spårvagnsdörrarna har öppnats och man behöver inte längre boka plats på badhus och museer. Nu är det också dags för det årliga julfirandet, som ställdes in förra året under coronapandemin.

— Vi är väldigt glada att få starta våra platsskapande aktiviteter som bidrar till att levandegöra stadens torg och handelsplatser. Våra julaktiviteter är viktiga för oss och vi har verkligen saknat möjligheten att träffas och fira in julen med besökare och handlare på våra torg, säger Cindy Jonsson, affärsutvecklingschef på Göteborgslokaler, i ett pressmeddelande.

Julbelysning och dekor kommer att sättas upp på torgen. Dessutom kommer det finns musik på flera platser, tomtebesök och pepparkakor. På en del platser kommer det finnas julpyssel för barnen, möjlighet att klä granen och chans att dansa.

Här nedanför kan du se hela listan på var det går att fira jul på torgen runtom i Göteborg:

Julfirande i Haga. Foto: Frida Winter.

Axel Dahlströms Torg

Torsdag 25 november klockan 17.00-18.00

Torggranen tänds tillsammans med Nordhemsskolans musikklasser och Högsbo Scoutkår som bjuder på glögg och pepparkakor.

Lördag 11 december klockan 11.00-14.00

Julmarknad och julgranspyssel för barnen med tomtebesök, glögg och pepparkakor. Finns även grötkafé, fiskdamm, julateljé och musikquiz.

Bergsjön Centrum

Fredag 3 december klockan 15.00-18.00

Julpyssel, juliga aktiviteter och julmarknad med Textilateljé Bergsjön. Tomten kommer på besök och det blir julsånger med kyrkans kör. Det bjuds bland annat på glögg.

Dr Fries Torg

Fredag 26 november klockan 15.00-18.00

Julgranständning, hållbart julgranspyssel och tomte på plats. Det blir jultal och julkonsert med elever från Kulturskolan City samt kören Saltstänk. På plats på torget finns även flera utställare.

Friskväderstorget

Lördag 4 december klockan 11.00-15.00

Traditionellt julfirande på Friskväderstorget anordnas för första gången. Här kan barnen pyssla med sina egna julgransdekorationer, lyssna på julmusik, dricka ekologisk glögg och äta goda, ekologiska pepparkakor. 

Gårdsten Centrum

Fredag 3 december klockan 14.00-18.00

Hållbart julpyssel för barnen samt glögg och varm choklad. Eventuellt kommer även tomten på besök.

Kortedala Torg

Fredag 10 december klockan 15.00-18.00

Traditionellt julfirande och julmys. Bland annat kan man vara med och skapa något vackert att hänga i julgranen. Det bjuds på glögg och pepparkakor. Tomten kommer på besök och Kortedala musikklasser lussar med sitt traditionella Luciatåg.

Haga

Varje helg 27 november till 19 december

Under Jul i Haga kommer det vara juldekorerat med granar, julbelysning, och juliga skyltfönster. Butikerna är välfyllda och ser fram emot julhandeln. Julmarknaden kommer hållas lördag och söndag varje adventshelg med körsång från olika körer och vokalister, musik och ridning på söndagar för barnen.

Hjällbo Centrum

Torsdag 9 december klockan 14.00-17.00

Jul på torget med julpyssel för barnen. Det serveras varm choklad och pepparkakor. 

Hammarkulletorget

Torsdag 16 december klockan 14.00-17.00

Granen är tänd och julen är på ingång. Det dukas upp med julpyssel på torget och bjuds på glögg, varm choklad och pepparkakor. Allt till tonerna av stämningsfull julmusik. 

Kyrkbytorget

Torsdag 25 november klockan 17.00-19.00

Granen på torget tänds och det spelas vacker julmusik av Lilla sjungande julgranen. Dansföreningen på torget bjuder på glögg och pepparkakor och som avslutning så kan alla dansa tillsammans runt granen. Förhoppningsvis får vi även besök av självaste tomten.

Olskroken

Lördag 11 december klockan 11.00-15.00

Denna lördag firar vi in julen i Olskroken med stämningsfull julmusik, hållbart julgranspyssel, ekologisk varm choklad med grädde och pepparkakor, nygräddade pannkakor och naturligtvis tomtebesök. Poseidon har även julloppis för sina hyresgäster.

Radiotorget

Onsdag 24 november kl. 17.00-19.00

Kom till torget som nu är ombyggt och klart. Tillsammans dricker vi glögg och tar en nygräddad pannkaka från Pannkakstrossens vedugn samtidigt som vi lyssnar på stämningsfull julmusik från bland annat Lilla sjungande julgranen. 

Selma Lagerlöfs Torg

Fredag 3 december kl. 15.00-18.00

Vi firar in julen på Selma Lagerlöfs Torg med hållbart julgranspyssel för alla barn, glögg och pepparkakor, julmaskot och tomtar. Pannkakstrossen gästar torget med nygräddade pannkakor. Julklappstips från handlarna på torget och mycket mer.

Tuve Torg

Lördag 27 november kl. 11.00-14.00

Idag firar vi jul på torget. Precis som 2019 eftersträvar vi att göra detta evenemang så hållbart det bara går. Det blir bland annat härlig julmusik, ekologisk glögg och pepparkakor och hållbart julgranspyssel för att komma i riktigt härlig julstämning. Inne i centrat visar Tuvebagarn hur man dekorerar sina pepparkakor. Röda Korset och Lions bjuder på julmarknad.

Vårväderstorget

Torsdag 25 november kl 14.00-18.00

Vi firar jul på torget med julgranspyssel, ekologisk glögg och pepparkakor. I år kan våra besökare se vår nya fina julbelysning på torget och dessutom njuta av extra fin julskyltning i ett av våra skyltfönster. Barnen får fiska i vår hållbara fiskdamm där fångsten är en återvunnen leksak. Samtidigt får barnen lära sig lite om hur plasten vi slänger påverkar våra hav.

Ovanstående lista är hämtad från Göteborgs Lokalers pressmeddelande.

Redaktionen
tips@helahisingen.se