Här ”nickar” Glenn Hysén ett bouleklot – driver med femkampare på Hisingen

I flera videoklipp skämtar Hisingen-profilen och fotbollslegendaren Glenn Hysén med femkampen – eller kanske femkampsutövarna – på Eriksbergshallen. Hans Instagram-klipp visar hur han gör extraordinära insatser i ”En annorlunda femkamp”, som att göra perfekta boule-kast gång på gång. Bakom ryggen, nonchalant på sidan och med en klassisk fotbollsnick…
— Det här med boule är så jävla enkelt, vi kommer ju slakta er totalt, säger Glenn Hysén i klippet.

Som HelaHisingen.se berättat om tidigare i sommar har Eriksbergshallen förvandlat en del av sin mässyta till en femkamp – ”En annorlunda femkamp” i sommar. I flera videos på Instagram driver Glenn Hysén med svårighetsgraden inte bara i den femkampen, men i kända sporter och lekar överlag. Bland annat säger han att ”Det här med boule är så jävla enkelt” – för att sedan kasta helt perfekta boule-kast med stålklotet, mellan benen, medan han blunda och som en ”grande finale” nickar han (eller låtsas nicka i alla fall) boule-klotet ut på banan i Eriksbergshallen…

Videon i fråga postade han när Hysén och hans radarpartner ”Micke Målarn” från podden GöttÄnna utmanade några av deras lyssnare att delta i den lite speciella femkampen, som arrangeras i Hotel 11:s regi i Eriksbergshallen.

”Nicken”, eller i alla fall ögonblicket före den – när Glenn Hysén driver med svårighetsgraden i sporten boule…

Men det var inte nog. I ett separat och kanske än mer skämtsamt (?) klipp filmar ”Micke Målarn” när Glenn Hysén ska göra ett till synes vanligt slag i den inomhuskrocket som är del av femkampen. Först filmar han en bildbeskrivning av hur man ska ta sig igenom den rätt komplicerade banan – för att sedan filma Glenn.

”Han är fan bäst på allt han gör”

Hysén slår till krocket-klotet – utan att ens titta ner på det – som sedan flyger igenom banan med omkring 15 bågar som om den hade en magnet som drog den helt rätt väg.

— Han är fan bäst på allt han gör, jäklar va lätt vi kommer vinna 5-kampen, skriver Micke Målarn under videon på Instagram.

Men alla skämt och drift med femkampen – och alla Göteborgs femkampsdeltagare i alla ära – Glenn och Micke vann sedan femkampen där de utmanade två av sina lyssnare. ”Enkel seger”, beskrev de det hela som med sin skämtsamma ton.

Man kan se hela klippet där Glenn Hysén visar sina nick-kunskaper med boule-klot hos Micke Målarn och Glenn Hyséns Instagramkonto.

Sedan rekommenderade de 5-kampen i Eriksbergshallen, där de även säljer sitt GöttÄnna-öl och deltog i diverse jippon när Quality Hotel 11 & Eriksbergshallen sände fotbolls-EM på storbildsskärm tidigare i sommar:
”Superkul var det, vi kan varmt rekommendera 5-kampen i Eriksbergshallen, ta med ungarna eller kärleken och förnedra dem, hur enkelt som helst”, skrev de på sin podds Instagramkonto (@glennhysen_mickemalarn).

En annorlunda femkamp innehåller bortsett från boule och krocket sporter som mini-padel, gigantiska versioner av sänka skepp och fia med knuff samt andra lite oväntade spel och lekar för både stora som små.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: