Häcken-stjärnans stora succé för Sverige – körde över världsmästarna USA

Stina Blackstenius två mål mot USA i OS-premiären. Foto: Discovery Plus/Kanal 5

Två mål mot regerande världsmästarna – så inledde BK Häckens forward Stina Blackstenius OS i Tokyo. Stjärnan som till vardags håller till på Hisingen ledde Sverige till en imponerande seger mot USA.
— Det är såklart kul att få göra en sån här match i dag och att få göra två mål, säger hon till Kanal 5 efter matchen.

BK Häckens mittfältare Filippa Angeldahl och forward Stina Blackstenius startade för Sverige i OS-premiären i Tokyo mot regerande världsmästarna USA. Och som de gjorde det – Sverige körde över USA i en utklassningsseger med 3-0.

Stina Blackstenius stänkte dit både 1-0 (matchminut 25) med en skarvnick på främre stolpen och dödade sedan matchen med sitt 2-0 (matchminut 54) på en stolpretur efter en hörna som hon rakade in distinkt bakom en chanslös Alyssa Naeher i jänkarnas mål.

— Det känns som det borde ha varit mer, nu känns det som att det speglar knappt speglar matchen! Oj, oj, oj… vad de kommer vara glada därinne (i omklädningsrummet), sa Discovery+ och Kanal5:s expertkommentator Jens Fjellström i sändningen.

LÄS MER: Fick stomipåse efter akutoperation – nu är Jenny, 26, Hisingens OS-hopp

”Bästa ett svenskt landslag gjort i en OS-premiär”

Sverige gjorde en genomgående imponerande insats som hyllades i Kanal 5:s OS-studio som den ”bästa ett svenskt landslag gjort i en OS-premiär någonsin”.

Stina Blackstenius som var matchens bästa spelare bytte Linköping mot Göteborgs FC i fjol – en klubb som gick upp i BK Häcken i vintras. Nu har hon Rambergsvallen/Bravida Arena och Sankt Jörgen Park som sina hemmabanor till vardags, men trivdes som fisken i vattnet borta i Japan:

— En otrolig prestation! Jag tycker vi visar direkt i första halvlek och kommer ut och gör en stark prestation över 90 minuter. De som kommer in ger även mycket energi så jag tycker vi ska vara väldigt nöjda, säger hon om matchen till Kanal 5.

I truppen finns även BK Häcken-spelarna Emma Kullberg och Jennifer Falk. Den sistnämnda är uppvuxen i Torslanda och en av fyra atleter som är uppvuxen på Hisingen och deltar i sommarens OS i Japan.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: