Här nyöppnar park-café – som ska bli restaurang med rättigheter senare i år

En efterlängtad nypremiär sker till helgen när Karl IX:s lokal öppnar upp caféverksamhet i Färjenäsparken! Just nu renoveras minigolfbanorna i området och tanken är att inom kort expandera till restaurangverksamhet med rättigheter för alkoholservering.

Färjenäsparken mellan Älvsborgsbron och Eriksberg har de senaste åren saknat café- eller restaurangverksamhet. Även om en del caféer och restauranger finns i närheten (Cappucino) eller direkt anslutning till parken (Flickorna på Färjenäs) så har ingen verksamhet där mat- och dryck sålts funnits i själva parken.

Men den populära parken rustas just nu upp och ska framöver bli lite av ett mini-Slottsskogen, eller kanske norra versionen av Röda Sten, är det tänkt. I linje med detta gör nu en caféverksamhet – som siktar på att även bli restaurangverksamhet inom kort – nypremiär i veckan.

LÄS MER: Framtidens superpark på Hisingen ska klara evenemang med 25 000 personer

14 maj 2021 har Karl IX:s lokal, som ligger längst ner mot Göta Älvs strand i Färjenäsparken, premiär för sin nya caféverksamhet.
— Vi kommer att servera en varierad men enklare meny, mackor med olika röror, toast, pastarätter, soppor, burgare och annat gott. För de små hittarna man barnvänliga rätter i vår barnmeny. Hos oss kan man även fika med bakverk, glass och kaffe av olika slag, säger Monica Antonino hos Karl IX lokal.

”När vi får alkoholtillstånd kommer vi att förlänga våra öppettider”

Just namnet Karl IX kommer naturligtvis från att det ursprungliga Göteborg, som byggdes på order av Karl IX, en gång låg i det som är Färjenäsparken i dag. De sista ruinerna av staden – som brändes till marken av danskarna – finns även att skåda uppe på höjden av parken i fråga.

LÄS MER: Här brändes det ursprungliga Göteborg – men hann invånarna fly dansken?

Caféet kommer till en början att ha öppet mellan 11-17 och meddelar att de kan komma att ha öppet längre de dagar det är fint väder, men hänvisar till sin Facebook-sida för mer information.

— När vi får alkoholtillstånd kommer vi att förlänga våra öppettider. Dock är vi noga med att följa de restriktioner som gäller på grund av den rådande pandemin, säger Monica Antonino hos Karl IX lokal, som ägs av Hisings Backas byggprofilen Christer Vecchi.

Lokalen går även att hyra för fester och tanken är att minigolfbanorna vid verksamheten ska öppna senare i år efter ett ”ansiktslyft”.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: