Lek & Buslandet blev till Mega Fun – och gick i konkurs: ”Stängt”

Mega Fun – tidigare Lek & Buslandet – vid Backaplan har gått i konkurs. Bolaget följer nu en rad andra butiker och verksamheter omkring Backaplan som gått omkull under den pågående pandemin.

Konkursförvaltningen arbetar för tillfället med att sälja verksamheten. Än så länge är det inte klart om leklandet, som nu senast hette Megafun, kommer att kunna bedrivas vidare i sin nuvarande form – eller förvandlas till någon helt annan typ av verksamhet.

HelaHisingen.se har tidigare under Covid -19-pandemin berättat om hur en rad företag stänger sina verksamheter i och omkring Backaplan på grund av det bristande underlaget av kunder i butikerna. Allt från H&M, Cubus, Cervera och Telia har stängt eller håller på att stänga sina butiker på Backaplan.

Lek & Buslandet på Backaplan i Göteborg är Europas största lekland inomhus. Vi har 5000 kvm att leka och busa på”, såldes leklandet in som under sitt tidigare namn.

Men nu är det slut på bus – kanske för alltid.

LÄS MER: Storkedjornas flykt från Hisingen – nu lämnar även Telia: “För få besök”

Mega Fun Göteborg AB försattes i konkurs vid Halmstads tingsrätt 15 mars 2021 och en konkursförvaltare utsågs. Även moderbolaget GKM Syd AB försattes i konkurs så just nu försöker konkursförvaltarna att se till så att inventarier och andra delar av leklandet vid Backaplan ska kunna finnas kvar så att någon ny ägare skulle kunna ta över verksamheten.

Eventuella nya ägare bestämmer hur det blir med årskorten

De nya ägare som kan ta över kommer bli de som bestämmer om de årskort som sålts till Mega Fun Backaplan ska fortsätta att gälla även i en eventuell ny version av leklandet, eller ej. De som vill kräva tillbaka sina pengar kan göra det genom en fodran i konkursen till amanda.stoltz@delphi.se och ange

• Namn
• Adress
• Belopp som du begär
• Datum för när ditt årskort går ut

Konkursförvaltningen noterar då fordran. Om det blir aktuellt med utdelning i konkursen kommer du att få information från Halmstad tingsrätt via post, förutsatt att du anmält en fordran i konkursen.

Verksamheten vid Backaplan har innehållit allt från klätterställningar till trampoliner, hinderbanor, studsmattor och en ”djungelrestaurang” samt souvenirbutik finns inne i lokalerna.

Verksamheten höll öppet till den 11 april 2021 och har varit stängt sedan dess.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

LÄS MER: