Video: Här sammanfattas Göteborgs 400-årsfirande på Hisingen (och övriga stan) på 10 minuter

Den 4 juni 1621 fick Göteborg sina stadsprivilegier och det firades stort under jubileumsåret 2023, ett försenat firande på grund av Covid-pandemin. När festen väl drog igång firades merparten av den på Hisingen – i ett stort festområde i Frihamnen och angränsande Jubileumsparken. Här är filmen som sammanfattar den stora festen, kan du se dig själv i folkhavet?

Kungen och drottningen var på plats, inte minst för att inviga Jubileumsbadet (Pöl Harbour i folkmun) och det gjordes över 300 000 besök av göteborgare till det stora kalasområdet i Frihamen under jubileumsveckan, sommaren 2023. Och du kanske var där?

På sin hemsida berättar stadens turistbyrå och turistbolag Göteborg & Co om själva firandet och förberedelserna inför detsamma. I en tio minuter lång film får tittarna följa med hela vägen från vision till verklighet och ta del av de ”värden” som 400-årsjubileet har skapat för framtiden.

— Filmen är ett sätt att fira vår stad, både vår historia och framtid. Den sätter verkligen ljuset på allt det fantastiska göteborgarna har skapat tillsammans under den här tio år långa stadutvecklingsresan. Både när det gäller fysiska avtryck, men också känslomässigt med alla gemensamma minnen, säger Therese Brusberg, chef för Göteborgs 400-årsjubileum på Göteborg & Co.

Här kan du se hela filmen från firandet

Göteborg & Co:s ambition är att sprida ”Berättelsen om Göteborgs 400-årsjubileum” via sin hemsida, sociala medier och så hoppas de att så många som möjligt ska sprida den vidare så att fler göteborgare ska kunna ta del av den:

— Det är ju väldigt många göteborgare som har deltagit i firandet på olika sätt och även varit med och skapat jubileumssatsningarna runt om i staden. Jag hoppas att de som ser filmen ska känna stolthet. Med jubileet har vi skapat historia, säger hon till Vårt Göteborg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER:

Lämna ett svar