Här öppnar Systembolaget sin nya butik på Hisingen

Foto: STEFAN ULRIKSSON/LÄSARBILD

Kunder fick se ett blågult band klippas och sedan spatsera nedför röda mattan in i det nya Systembolaget i Torslanda. Nu har ”Bolaget”:s nya butik öppnat!

Redan för två år sedan bestämdes att två ytterligare etableringar av affärskedjor skulle flytta in i det nya kvarteret ”Radarflyget 2” i Amhult. De statliga aktörerna Systembolaget och Apoteket AB skrev då på hyresavtal för kommersiella lokaler i huset bredvid Willys Amhult i Torslanda.

På onsdagen, ganska exakt två år efter beslutet var det premiär för Systembolagets verksamhet i de nybyggda lokalerna. Röda mattan hade rullats ut och band klipptes i entrén i samband med att man öppnade den nya butiken för kunder för första gången.

Foto: STEFAN ULRIKSSON/LÄSARFILM

”Vi behöver större yta”

Systembolaget flyttar sin Torslandabutik från sitt tidigare läge till Radarflyget 2:

— Vi har blivit trångbodda. Vi behöver större yta och det var svårt att få till det i de nuvarande lokalerna. Därför kommer vi att flytta butiken till Radarflyget 2. Flytten kommer inte innebära några skillnader i utbudet, säger Inga Sjöblom, etablerare på Systembolaget när beslutet om flytt togs.

Hyresavtalet är tecknat på tio år. Hos Radarflyget 2 kommer Systembolaget att få tillgång till lokaler på en area av cirka 900 kvadratmeter.

Systembolaget Torslandas nya lokaler i Amhult.

Flytten innebär alltså att Systembolaget numera ligger i affärskvarteret vid Willys, inte i grannkvarteret vid ICA Maxi där det låg förut. En liten, men betydande flytt, för den sin vill köpa en bärs eller pava ”rötjut”.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: