Här öppnar nya krogsatsningen på Hisingen mitt i ”Beermudatriangeln”: ”Öl, musik och matkultur” i ”konstnärlig visuellt stark miljö”

Hisingens senaste krogsatsning lockar med dansmusik, pilsner och ett italienskinspirerat pastakök. Hos Ivan’s pilsnerbar i Ringöns Industriområde öppnar en ny pub som utlovar färgstarka miljöer. Välkomna till hjärtat av det vi kallar ”Beermudatriangeln” på Hisingen!

Smygpremiären skedde redan i fredags, men officiellt öppnar Hisingens senaste krogsatsning ”Ivan’s Pilsnerbar” i Ringön lördagen 28 maj 2022. Då bjuder ölnördarna bakom krogkonceptet in till premiärfest – samt öppnar dörrarna för allmänheten några timmar senare.

— Ivans pilsnerbar är en glad upplevelse i öl, musik och matkultur blandad i en konstnärlig visuellt stark miljö, säger krögaren Ivan Larsson.

Redan förra sommaren berättade HelaHisingen.se om att bygget var i full gång av den nya krogen – mitt under brinnande coronapandemi.

— För mig handlar det om att skapa en miljö där ölen, maten, musiken och vi bakom baren samverkar på bästa tänkbara vis för att få en enastående upplevelse som gäst, sa Rasmus Herbertsson, en av initiativtagarna, då.

Pasta med mycket grönsaker i fokus, beskriver Ivan’s Pilsnerbar sitt kök. Foto: IVAN’S PILSNERBAR

Processen har varit lång, men gänget bakom den nya baren i industriområdet på centrala Hisingen vågar lova att det varit värt väntan. Krogen har fullständiga rättigheter och i köket blir fokus på pasta:
— Ett grönsaksfyllt, italieninsprirerat, pastakök, förklarar Ivan Larsson matkonceptet.

LÄS MER: You Tube-stjärna och ölprofil öppnar Hisingens nya pilsnerbar: “Pilsner i världsklass”

Under smygpremiärveckan har de bland annat haft öppet för lunch och säger sig ha fått en fantastisk respons, vilket gör att de nu ser fram emot att utöka sina öppettider och ”även servera er underbar pilsner”. Vem ”er” är? Krogen bjuder in alla 20-60-åringar med ett ”mat-, dryckes- och musikintresse”.

Musik, pasta och pilsner – så kan man beskriva Ringöns nya barsatsning. Foto: IVAN’S PILSNERBAR

— Vi kommer ha 5-6 olika sorters kvalitetspilsner, lager, och sedan några kranar med god IPA, säger Ivan Larsson.

Ligger mitt i Ringöns ”Beermudatriangeln”

Ivan, Rasmus och personalen vet ännu inte exakt hur öppettiderna kommer att se ut för den nya ”pilsnerbaren” på Järnmalmsgatan 4, eller ”Beermudatriangeln” som vi på HelaHisingen.se hädanefter kommer kalla området. Varför? Jo, Ivan’s Pilsnerbar ligga mitt i en triangel av lokala mikrobryggerier: Med Vega Bryggeri i söder, Stigbergets Bryggeri i ögster och och bryggeriet Två Feta Grisar nordväster om den nya krogen.

Här är Ringöns ”Beermudatriangeln” – tre mikrobryggeriet med en pilsnerbar i mitten av triangeln.

Det i kombination med att både Två Feta Grisar och Vega Bryggeri har egna pub- och restaurangsatsningar av olika slag, samt att Ringön är en perfekt plats att ”försvinna på” medan man tar några pilsner, off the grid så att säga – gör att ”Beermudatriangeln” känns självklart för oss…

Målet för Ivan’s Pilsnerbar är att de ska ha öppet för lunch 11.00-14.30 på måndagar och tisdagar, medan de vill köra från lunch vid 11.00 till sena kvällen mellan onsdagar och lördagar. Men öppettiderna kan variera till en början, så kolla in barens sociala medier innan ditt besök för att se till så att de har öppet!

Hjärnorna bakom detta projekt är Ivan Larsson, en lokal ölprofil som jobbat för hyllade Stigbergets Bryggeri och O/O Brewing, tillsammans med vännen Rasmus Herbertsson som blivit känd i ölkretsar som bartender i Stockholms främsta ölbarer samt You Tube-succén Stor & Stark. 

Lager – och då pilsner i synnerhet – blir fokus i tapparna hos Ivan’s Pilsnerbar. Foto: IVAN’S PILSNERBAR

Så vad kan besökare förvänta sig för slags upplevelse hos er?
— En utöver det vanliga, säger Ivan Larsson.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: