Hisingsfirman växer blixtsnabbt – nu köper man upp konkurrent

PS Finance Group i Lindholmen Science Park växer vidare – och förvärvar ett lokalt inkassoföretag.
— Det är en del i vårt mål att stärka näringslivet i Göteborgsregionen, säger Christer Eriksson, VD för PS Finance Group.

Det snabbt växande Göteborgsbolaget PS Finance Group köper upp Ansvar Finans & Inkasso AB. PS Finance Group har vuxit fram ur idén om en flexibel inkassopartner som verkar för att hjälpa företagare genom hela fakturans värdekedja, från avtal till inkassering. För 10 år sedan bestämde sig grundaren, Christer Eriksson, för att göra verklighet av sin vision. Idag finns allt under ett och samma tak: finans, inkasso och juridik. Genom att satsa på smidiga integrationslösningar och differentierad kravhantering säger de sig ha möjliggjort för fler företagare att förbättra sina kassaflöden och minska kundförluster.

”Stärka näringslivet i Göteborgsregionen”

Efter att verksamheten har visat en organisk tillväxt på över 45 procent under 2020 säger man sig se förvärvet av Ansvar Finans – som omsätter 7 miljoner kronor – som ett naturligt steg i rätt riktning.
— Det är en del i vårt mål att stärka näringslivet i Göteborgsregionen där vi ser ett stort behov av vårt gemensamma tjänsteutbud, säger Christer Eriksson, VD för PS Finance Group.
Sammanslagningen innebär att bolagets fortsatta tillväxt säkras och omsättningen beräknas uppgå till 50 miljoner kronor redan i år.
— Tjänster inom finans, inkasso och juridik är viktigare än någonsin, säger Eric Winter, VD för Ansvar Finans och blivande Head of Sales för PS Finance Group.

30 personer jobbar på kontoret i Lindholmen

— Genom att satsa på smidiga integrationslösningar och differentierad kravhantering kan vi garantera förbättrade kassaflöden och minskade kundförluster för allt fler företagare runt om i Norden, säger Eric Winter.
PS Finance Group har sitt huvudkontor på Lindholmspiren i Göteborg och består för närvarande av drygt 30 medarbetare. Förvärvet av Ansvar Finans har genomförts under månadsskiftet augusti/september 2020.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: