Konserterna och festivalerna på Hisingen du inte får missa under 2020

Här är de musikaliska, teatraliska och showmässiga höjdpunkterna som sker på Hisingen under 2020 – månad för månad. Listan uppdateras löpande när nya konserter bestäms! Tipsa gärna oss om vad som är på gång: tips@helahisingen.se så tar vi med det på listan!

JANUARI:

22 JANUARI: Baby Kreuzberg med förbanden Tvättdag och Jonas Selander (Barley’s Food Factory, Kvilletorget). Americana-Folk-Rock-Roots-Singer/Songwriter-Blues-Whatever-profilen från hipster-meckat Kreuzberg i Berlin dyker upp på Hisingen för att spela på ”Årets fattigaste dag”-event på Kvilletorget tillsammans med lokala punk/nyprogg-akter. Läs mer om Baby Kreuzberg här, eller finn mer info i Facebook-eventet.

25 JANUARI-29 FEBRUARI: Torslanda-revyn (Kulturhuset Vingen, Torslanda) kör varje lördag från 25/1 till 29/2. Semifinalisten i revy-SM är tillbaka med en ny säsong av dråplig humor och show. I år står Göteborgsprofilen Erik Ståhlberg för regin och Johanna Sandström för manus. Köp biljetter här, eller få mer information här.

FEBRUARI:

4 FEBRUARI: Dropkick Murphys (Kajskjul 105, Bananpiren) återvänder till Sverige. Bostons keltisk-punk-legender turnérar nu med skivan ”11 Short Songs of Pain and Glory” men lär sannolikt bjuda på en del hits från tidigare plattor, kanske får publiken höra några av ”I’m Shipping Up To Boston”, ”Rose Tattoo”, ”The State of Massachusetts” eller ”Johnny, I Hardly Knew Ya”… Mer info hittar du här eller i Facebook-eventet.

MARS:

Uppdateras löpande.

APRIL:

Uppdateras löpande.

MAJ:

Uppdateras löpande.

JUNI:

Uppdateras löpande.

JULI:

11 JULI: Vi som älskar 90-talet (Bananpiren). Den populära ambulerande showen med artister som de flesta 70/80-talister växte upp till är tillbaka i år igen. I år kommer artister som Coolio, Scooter, The Latin Kings, East 17, 2 Unlimited och E-Type med på turnén. För senaste nytt om artisterna som spelar samt övrig info spana in deras hemsida.

AUGUSTI:

13-16 AUGUSTI: Way out West/Stay out West (Bananpiren). Festivalbesökare har lärt känna scenerna Panama, Honduras, Magasin 105 och Dungeon under Way out Wests största ”Stay out West”-område på Bananpiren på Hisingen. Mer info på WoW:s hemsida.

SEPTEMBER:

4-5 SEPTEMBER: Statement Festival (Bananpiren). Emma Knyckares kvinnoseparatistiska festival är tillbaka på Hisingen för ännu ett år! Se mer info på deras Facebook-sida eller köp biljetter med mera på hemsidan.

OKTOBER:

Uppdateras löpande.

NOVEMBER:

Uppdateras löpande.

DECEMBER:

Uppdateras löpande.

Vill du få med en konsert på den här listan? Mejla oss på tips@helahisingen.se så tar vi med det om det sker på Hisingen!