Lekias storsatsning på Göteborg fortsätter – nu öppnar de butik på Hisingen

Efter att bolaget bakom Toys R Us och BR leksaker i Sverige gick omkull har enbart en ”leksaksaffär” funnits på Hisingen – tills nu. I dag kan HelaHisingen.se avslöja att Lekia inom kort öppnar en ny leksaksaffär på Backaplan:
— Hisingen i Göteborg är en viktig handelsplats både regionalt och men även ur ett nationellt perspektiv, säger Lekias VD, Baldvin Georgsson till HelaHisingen.se.

Lekia har under 2019 storsatsat i Göteborgsområdet med tre nya leksaksbutiker. Förra våren öppnade Lekia på Frölunda Torg och i Kongahälla Center, dessutom öppnade man en leksaksaffär i Lerum.

— Vi är väldigt nöjda med de här tre etableringarna som kompletterar våra befintliga butiker i Göteborgsområdet. I dag finns Lekia även på Femman i Nordstan, Mölndal och Kungsbacka.
— Lekia kommer att finnas på viktiga lägen i Göteborg. Som jag tidigare sagt så tror Lekia på den fysiska butiken som ett viktigt format i vår omnikanalssatsning och vi siktar på att öppna ett stort antal butiker i viktiga och framgångsrika handelsområden i Sverige, sa Lekias VD, Baldvin Georgsson i samband med satsningen.

Leksaksaffär i ”Rusta-huset”

Nu kommer företagets nästa fas i Göteborgssatsningen: En leksaksbutik på Hisingens största handelsplats, Backaplan.
— Lokalen ligger i Platzers fastigheter där det i dag drivs handel, bland annat så finns Rusta och Mekonomen i samma byggnad. Backaplan på Hisingen i Göteborg är en viktig handelsplats både regionalt och men även ur ett nationellt perspektiv, säger Lekias VD, Baldvin Georgsson till HelaHisingen.se.

Här hamnar Lekias nya leksaksaffär på Backaplan. Foto: Google Maps

Antalet leksaksbutiker fördubblas

På andra sidan Kvillebäcken, i kvarteret där ÖB ligger så finns Hisingens just nu enda – om än inte renodlade – leksaksaffär: Nids4Kids. Därmed blir det inte bara dubbelt så många leksaksaffärer på Hisingen inom kort, utan även en tuff konkurrens om kunderna runt Kvillebäcken på Backaplan.

Huset som Lekia öppnar sin butik i har en tradition av leksaksaffärer, mest känd under åren då leksaksbutikskedjan Stor & Liten låg där. Stor & Liten köptes upp av BR Leksaker, som avvecklade kedjan 2000. BR Leksaker hade tidigare en leksaksbutik på Backaplan i Backa 1-huset, men den butiken är stängd sedan många år. Sedan bolaget bakom Toys R Us och BR i Sverige gått i konkurs har även Toys R Us försvunnit från Backaplan.

Varför öppnar ni just på Backaplan?
— När området är helt färdigbyggt ska det finnas tusentals nya bostäder, med tillhörande infrastruktur i form av bra kommunikationer och handel, säger Lekias VD, Baldvin Georgsson till HelaHisingen.se.
— Dessutom så har det under flera decennier funnits leksakshandel, i olika regi, så nu får området åter igen en fantastisk fackhandel för leksaker.

Lekias butik på Backaplan öppnar i slutet av mars.