Två restauranger och ett bageri på Hisingen med i årets ”Not so white guide”

Den prestigefyllda restaurangguiden White Guide rekommenderar inte en enda restaurang på Hisingen. Men när den alternativa guiden ”Not so White Guide” rekommenderar uteätande i Göteborg så är 60 procent av förslagen på Hisingen!

Restaurangen White Guide testar och presenterar årligen närmare 800 restauranger och presenterar dessa i bokform, som sajt och i en app. White Guide utser också Sveriges bästa restauranger på en gala i Stockholm. I Göteborg är en lång rad restauranger listade – men inte en enda på Hisingen.

White Guide rekommenderar bara restauranger på fastlandet i Göteborg.

Här är Hisingsrestaurangerna på listan

Som ett svar på det urval som White Guide gör, med fokus på traditionella ”finkrogar”, så kallade fine dining-restauranger har mobiloperatören Halebop i samarbete med PR-byrån Obeya gett ut den alternativa guiden ”Not so White Guide”. Ambitionen är att rekommendera ett annat restaurangutbud i Sverige och här tar Hisingen storslam!

LÄS MER: KROGRECENSION: “La Fonda Mexicana” i Ringön – en mexikansk dröm på Hisingen

Bland de fem restauranger eller andra matetablissemang i Göteborg som rekommenderas i årets guide (den första kom 2020) så finns tre på Hisingen:

La Fonda Mexicana (Stålverksgatan 2, Ringön): Den mexikanska restaurangen i Ringöns industriområde som HelaHisingen.se recenserat nyligen tar plats på listan.

”En sak vill vi att ni ska ha klart för er: Vi älskar La Fonda Mexicana. Låt det inte finnas några tvivel om det. Men de gör det inte lätt för oss, rent praktiskt. Restaurangen är till att börja med bara öppen sex timmar – i veckan. Fredag lunch och lördag brunch, här kallat almuerzo”

”Not so white guide” om la fonda mexicana

Leilas Bageri (Herkulesgatan 26, Kvillestan): Bageriet som leverar både bröd och burek med influenser från Balkan skapar ofta köer utanför sin lilla lokal i Kville där folk väntar på att sätta tänderna i en nybakad paj…

Instant comfort food, bara att mumsa i sig. Vi rekommenderar den med potatisfyllning, krämig mot det tunna frasiga skalet. Men missa heller inte Leilas köttburek, med kött som smälter i munnen. Alltså bokstavligt talat…

”NOT SO WHITE GUIDE” OM LEILAS BAGERI

Orient Café (Ångpannegatan 9, Backaplan): Ett ”café” som levererar snabbmat från norra Libanon och är extremt populärt bland Hisingens arabisktalande befolkning.

Hummusen var också perfekt. Sa vi att de har fantastiska minipiroger för sju kronor styck? Vi sa det va? Den bästa av dem är mhamara med smak av paprika och sagolika kryddor.

”NOT SO WHITE GUIDE” OM ORIENT CAFÉ

Här kan du läsa hela 2021 års ”Not so white guide”.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: