När matpriserna rusar – Här kan du äta billig soppa

Skenande matpriser och dyrare luncher. Det gör att café Leffler på Hisingen har bestämt sig för att börja servera en billigare sopplunch.
— Vi behöver alla stödsoppgäster vi kan få nu i början, säger handledaren Alexander Wessman.

Café Leffler slog upp portarna på Bräcke Östergårds väg 1 i våras och säljer sedan tidigare fika tre dagar i veckan. De har också haft secondhandbutik och konferensverksamhet.

Men personalen har nu bestämt sig för att servera även sopplunch varje onsdag.

— Nu vill vi utveckla caféverksamheten mer och har därför bestämt oss för att börja servera soppa. Alla är välkomna, både de som jobbar på Bräcke och allmänheten, säger Dilan Ridha på caféet.

Första onsdagen serveras motrotssoppa med ingefära, vallmokräm och rosmarinolja. Mellan klockan 11.30-13 serveras soppa och hembakat surdegsbröd. Priset är 65 kronor inklusive kaffe.

— Alla är välkomna, säger Dilan Ridha.

Conny Hernö, Dilan Ridha och Alexander Wessman. Foto: Café Leffler.

Idén föddes under en matlagningskurs – testade att göra olika maträtter

Café Leffler drivs av Bräcke daglig verksamhet Göteborg. Caféet har öppet tisdagar, onsdagar och torsdagar mellan klockan 9-14.

Konceptet att börja servera soppa påbörjades under en matlagningskurs som verksamheten höll under hösten. Deltagarna provade då på att baka och laga olika maträtter.

— Under kursen gjorde vi fyra olika sorters soppa och det är primärt de vi kommer att servera, säger Alexander Wessman.

Stadsmissionen driver restaurang bredvid – med råvaror skänkta från olika grossister

Och deltagarna hoppas att det ska komma många lunchgäster.

— Vi hoppas det! Men jag tror inte att vi kommer sälja slut på alla portioner första gången, för vi har inte gjort så mycket marknadsföring. Så vi behöver alla stödsoppgäster vi kan få nu i början. Men sedan kommer kvaliteten att svara för sig själv.

Bredvid caféet, i Diakonigården på Bräckeområdet, finns även restaurang Svinn som drivs av Stadsmissionen. Där serveras mat som till stor del är tillagad av råvaror skänkta från till exempel grossister och leverantörer. Även den restaurangen är öppen för alla för lunch måndag till fredag klockan 11.30-13.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: