Nu kan du lira spontanfotboll på Hisingen igen – när Football Friday återvänder!

Pandemirestriktionerna har slagit hårt mot alla typer av ungdomsidrott – så även Football Friday på Hisingen. Men nu återvänder spontanfotbollen och drar igång med en sportlovsspecial!

Football Friday är en del av BK Häckens samhällsverksamhet Vägen Framåt – och innebär möjlighet att spela spontanfotboll på fredagar! Målgruppen är ungdomar mellan 13–20 år. Verksamheten bedrivs inomhus i Lundbystrandshallen och i Brunnsboskolans idrottshall. På somrarna anordnas dessutom en turnering på Bravida Arena och en mindre turné på olika planer runtom i Göteborg.

Med tuffare restriktioner i samhället tvingades Football Friday att ställa in sin verksamhet i slutet av förra året, men nu är spontanfotbollen äntligen tillbaka, om än i något mindre skala med färre deltagare.

— Det känns fantastiskt att kunna starta upp det här igen. Med fortsatta restriktioner behöver vi begränsa oss till trettio deltagare, men förhoppningsvis kan vi successivt börja öka deltagarantalet när restriktioner lättas över tid. Football Friday spelar en viktig roll och för många ungdomar är det en av veckans höjdpunkter att få komma och spela på fredagarna, så det känns verkligen bra att vi kan sparka igång igen, säger Panteha Milanian, som är projektledare för Vägen Framåt till BK Häckens officiella hemsida.

Först till kvarn gäller

Football Friday drog i gång onsdagen 24 februari 2021 igen med en sportlovsspecial i Brunnsboskolans idrottshall och veckans andra tillfälle är fredagen 26 februari 2021, då i Lundbystrandshallen 3, 15.00–18.00.

Endast 30 personer kommer att kunna delta och det är ”först till kvarn” som gäller för deltagandet, meddelar BK Häcken. På grund av restriktioner är det också tills vidare en maxålder på 19 år vid samtliga Football Friday-tillfällen framöver.

Efter det rullar Football Friday på som vanligt varje fredag, se mer information här. Det kommer dock vara begränsat till just trettio deltagare tills restriktionerna lättar.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Football Friday

Deltagare: Ungdomar, tjejer och killar, 13–20 år.
Arrangörer: BK Häcken och Ungdomssatsningen Hisingen.
Aktivitet: Spontanfotbollsmatcher.
Plats:
Lundbystrandshallen 18.30–21.30 (Första timmen enbart för tjejer)
Brunnsboskolans idrottshall 19.00–22.00 (Första timmen enbart för tjejer)

LÄS MER: