Nu kommer korvfestivalen till Hisingen – ”Vill sprida glädje, kunskap och smakupplevelse”

Nu är det dags för ännu en matfestival på Hisingen. Den här gången är det korvfestivalen som intar Eriksberg och ska sälja alla olika sorters korvar.
— Allt från mildare grillkorvar, falukorv, prinskorv till mer kryddstarka korvar såsom chorizo, kabanoss och salsiccia, säger Fredrik Rumenius, ansvarig för marknad & PR på festivalen.

Den senaste tiden har det varit flera matmarknader på Hisingen. I början av oktober hölls matfestivalen i Biskopsgården där privatpersoner serverade hemmalagade maträtter och kort därefter hölls matmarknaden i Bäckebol.

Helgen 04-06 november är det alltså dags för korvfestivalen i Eriksbergshallen. Tanken bakom var att skapa en typ av mötesplats för alla korvälskare – som ska kunna smaka och diskutera olika sorter.

— En festival som vill sprida glädje, kunskap och smakupplevelse. På korvfestivalen får du prova ett unikt utbud av korv ackompanjerat med passande tillbehör och dryck, säger Fredrik Rumenius, ansvarig för marknad & PR på festivalen.

Bild inifrån vimlet i Eriksbergshallen. Foto: Korvfestivalen.

Ville lyfta in korven i finrummet – ”Är allt vanligare på både fina restauranger och Nobelmiddagen”

Korvfestivalen startades redan 2013 av Korvakademien och har sedan dess växt sig större och utvidgat till fler städer.

Varför startades den?

— För att sprida kunskap om korv och för att lyfta in korven i finrummet! Bland annat hade en enkätundersökning som kartlade konsumenters köpbeteende gjorts där nästan ingen svarade att de åt korv. Men dagligvaruhandeln visade på annat så Korvakademien drog slutsatsen att folk skämdes för att säga att de åt korv – därav syftet att lyfta in korven i finrummet. Numera är ju korven allt vanligare på både fina restauranger och Nobelmiddagen, om än som vickning. 

Vilka olika sorters korv kommer det att finnas på festivalen?

— Oj vilken korv kommer inte finnas där? Alla olika sorters Korvar finner man på Korvfestivalen – allt från mildare grillkorvar, falukorv, prinskorv till mer kryddstarka korvar såsom chorizo, kabanoss och salsiccia.   

Korvfestivalen pågår mellan fredagen 04 november till söndagen 06 november. Eftersom det är en mässa betalar besökarna en entréavgift.

Här kan man köpa allt från grillade korvar till chorizo, kabanoss och salsiccia. Foto: Korvfestivalen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: