Här öppnas Hisingens nya party-takterass – över superrestaurangen: ”Det blir fullt ös!”

Festa som i Shanghai, men på en takterass på Hisingen? Clarions nya satsning ”The Pier” i Lundbyvassen tänker göra kinesisk sprit, te-ceremonier och takterassfester med kinesisk touch till stående inslag i göteborgarnas partyliv.
— Så bjuder vi alla gäster på en helt annorlunda upplevelse, säger hotelldirektören Anders Sköld.

När HelaHisingen.se nyligen träffade Petter Stordalen på hans nya hotellsatsning Clarion Hotel The Pier, vid kajen i Lundbyvassen på Götaverkens gamla varvsområde, talade han sig varm för den nya restaurangen Fei – som ska leverera kinesisk mat i toppklass.

Men nu kan vi även berätta att Clarion gör satsningen med ambitionen att krogen även ska bli ett naturligt vattenhål för både långväga gäster och Hisingsbor som vill festa till det:
— Det kommer vara en fantastisk matkvalitet här tack vare våra kinesiska kockar men det är viktigt att säga att den här restaurangen blir ett ställe där man ska kunna ha riktigt roligt. Det blir fullt ös!, säger Anders Sköld, hotelldirektören på Clarion Hotel The Pier i Lindholmen.

Utöver de väldigt udda rätterna – där bland annat bräserat och friterat grishuvud (hela huvudet!) finns på menyn – tar de med sig andra partyelement från Kina till krogsatsningen på Hisingen.

— Vi kommer ha te-ceremonier och baijiu cocktails! Det är en kinesisk sprit, som är världens mest sålda sprit. Så bjuder vi alla gäster på en helt annorlunda upplevelse, säger Sköld.

LÄS MER: Hotellkungen Petter Stordalen om: *HÄCKEN-HYLLNINGEN *GRISHUVUD PÅ MENYN *ARENAFRÅGAN *NYA SUPERSATSNINGEN

Baijiu (白酒) är en färglös sprid som normalt har en alkoholhalt på mellan 35 procent och 60 procent, vilket gör den klart starkare än liknande Japanska och Koreanska klara spritsorter. Drycken har en historia sedan Tang-dynastin (618-907) då den beskrivs av Kinesiska poeter som Bai Juyi (白居易) – som gissningsvis även gett spriten dess namn.

Den särskilda kinesiska spriten serveras oftast i rumstemperatur och i minimala glas, ett slags jättesmå shotglas som står framme på borden hos restaurang Fei på Lindholmen. En introduktion till spriten i fråga är på modern tid att dricka det som alkohol i en cocktail, något som restaurangen hos Clarion Hotel The Pier även avser att göra.

Satsar på inglasad takterass – ovanför krogen

En våning över restaurang Fei har hotellet dessutom byggt en takterass där man hoppas kunna öppna en delvis separat satsning till sommaren. Takterassen är genom en två avsatser hög trappa direkt ihopkopplad med restaurang Fei i toppen av byggnaden – så här kan festen även formas till en mer somrig miljö.

Takterassen ska glasas in så att gästerna kan sitta i solen under sommarsäsongen men stängas in från vind och väder på vintern. Foto: HELAHISINGEN.SE

— Här hoppas vi kunna ha alla möjliga happenings, events och fester framöver, säger Anders Sköld.

Med helt spektakulära utsikter över Göteborgs inre hamn, Casino-området på södra Älvstranden och inte minst Frihamnen samt hamnkranarna i Lindholmen blir de en direkt konkurrent till Radisson Riverside vars hotell och öppna takterass ligger ett stenkast längre ut i hamnen.

— Det är en härlig vy härifrån från Hisingen!, säger Sköld med ett stort leende när han pekar ut från takterassen.

Hotelldirektör Anders Sköld visar upp utsikterna från takterassen på Clarion Hotel The Pier i Lundbyvassen/Lundbystrand. Foto: HELAHISINGEN.SE

Kommer det att bli partystämning även här uppe?
— Det kommer det absolut att vara! För oss är det viktigt att kunna erbjuda gästerna något väldigt annorlunda med den här restaurangen och göra ett stort stort avtryck både för långväga gäster som göteborgarna.

Dessutom kommer Clarion Hotel The Pier att vädersäkra sin takterass så att den ska gå att använda hela året, snarare än bara under vår- och sommarmånaderna när inglasningen ska vara öppen för att bana väg för solen.

— Vi som bor i Göteborg vet att det kan vara annat än solsken här så därför kommer vi att glasa in häruppe så att man kan vara här året om, säger Anders Sköld.

På östra sidan av takterassen ser man Hisingsbron, Frihamnen och Läppstiftet – söderut syns hamnkranarna och Stenpiren. Foto: HELAHISINGEN.SE

Så till sist: Hur säger då man skål på Kinesiska? Jo, du utropar ett ”Ganbei” (干杯) och sänker din lilla shot med Baijiu i en klunk! Nu är Hisingen redo för ett kinesiskt party.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: