Nu öppnar lågpriskedjan Normal sin första butik på Hisingen: ”Två undertecknade avtal i Göteborg”

Lågpriskedjan Normal är inriktad på hud- och hårvård, hushållsprodukter, kosmetika, kontorsartiklar, godis och dryck med mera med mera. De har redan fler än 110 butiker i Sverige och kommer snart även till Hisingen. I slutet av sommaren är det tänkt att kedjan ska öppna en butik på Eriksbergs Köpcentrum.

I augusti är det tänkt att de ska öppna i en tom butikslokal vid Eriksbergs Köpcentrum och bli grannar med Coop, Systembolaget, Burger King med flera butiker på området som ligger i princip ”över” Lundbytunnelns östra mynning. Branschtidningen Market var först att berätta om företagets nya butiksplaceringar tidigare i maj.

Här är butikerna som Normal öppnar i Sveriges storstäder i höst:
✓ Göteborg: Kyrkogatan/Fredsgatan samt Eriksbergs köpcentum
✓ Stockholm: Rosenlundsgatan och Fleminggatan

Lågpriskedjan Normals svenska VD Jan Nyberg. Foto: NORMAL

Till GP säger företagets svenska VD Jan Nyberg att man nu är lite ”wild and crazy” som öppnar butiker utanför de absoluta stadskärnorna. Bland annat har Normal öppnat butiker på mindre orter runt om i Sverige, samt i förorter till storstäderna – exempelvis finns butiken på Frölunda Torg.

På ett drygt år har man öppnat 44 nya butiker runt om i Sverige.

— Vi har länge haft ögon på att expandera i Göteborg och har jobbat länge med att hitta rätt lägen. Nu har vi två undertecknade avtal i Göteborg som vi är superglada för, säger han till tidningen.

Just nu söker Normal en butikschef till sin nya butik i Eriksberg och tar emot ansökningar maj månad ut.

Eriksbergs köpcentrum har renoverats under det senaste året

Eriksbergs Köpcenter byggdes 2001 och byggnaden ritades av Gert Wingårdh. Köpcentrumet består av drygt 10 000 kvadratmeter av butiksytor i ett plan med separata butiksentréer i anslutning till 500 parkeringsplatser på ”framsidan” av byggnaden.

Det senaste året har bolaget Bygg & Konsult gemomfört omfattande renoveringar av fasaden på Eriksbergs köpcentrum. Fastigheterna, som ägs av Storebrand, har fått uppdateringar på fasadskivorna som lagas och bytas ut – precis som alla trädetaljer på fasaden. Utöver det ska fasaderna tvättas och ljussättningen förnyas.

Eriksbergs köpcentrum sett från luften. Foto: WIKIMEDIA

— Dessutom ska ett 2 000 kvadratmeter stort skärmtak renoveras, så vi har mycket att stå i framöver, sa Lasse Carlsson, gruppchef entreprenad, på Bygg & Konsult i ett pressmeddelande inför att arbetet drog igång.

Renoveringarna ska vara klara omkring midsommar och Normal ska flytta in på området i slutet av sommaren 2024. I Göteborgsområdet finns Normals butiker sedan tidigare i Nordstan, hos Allum i Partille, Mölndals Galleria och Frölunda Torg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Foto: Wikimedia/Creative Commons & Pressbilder från Normal

LÄS MER: