Här byggs superbyggbutiken på Hisingen – 20 000 kvadratmeter

Bygghandelskedjan Beijer Byggmaterial tar nu första spadtaget på en kombinerad logistikhub i Hisings Backa. Totalytan kommer att bli 20 000 kvadratmeter.
— Vi är glada och stolta över det förtroende vi fått av Beijer i och med valet av oss som entreprenör, säger Claes Westerberg, VD på DC Wäst.

Den nya anläggningen som byggs av Beijer Byggmaterial AB, kommer att bestå av två delar med en anläggning och en logistikhub. På en totalyta av 20 000 kvadratmeter ska det finns en komplett hämtfilial med snickeri och specialistcenter för fasad & betong samt en separat logistikanläggning.

Investeringen i Hisings Backa är Beijers största i en enskild anläggning någonsin. Med de senaste årens satsningar menar företaget att logistikkapaciteten för storgöteborg ökar.

— När allt står klart kommer vi att finnas på 18 platser i Västsverige vilket gör att vi skapar helt nya möjligheter för vår personal att kunna leverera och skapa det bästa kunderbjudandet. Tillsammans ser vi fram emot att välkomna nya och existerande kunder till tidernas mest moderna bygghandel, säger Lars Sahlberg, regionchef Väst på Beijer Byggmaterial AB, i ett pressmeddelande.

Lars Sahlberg, regionchef i Väst, Patrik Knöös, filialchef i Hisings Backa och Claes Vosough Westerberg, DC Wäst. Foto: Beijer.

De äger 113 byggvaruhus – det ny ska stå klart 2024

Beijer Byggmaterial AB är Sveriges största helägda bygghandelskedja. Företaget har 113 byggvaruhus och kakelbutiker i Sverige, med fokus på byggmaterial, verktyg och tjänster.

Etapp 1 av den nya anläggningen förväntas vara klar i slutet av 2023. Etapp 2 ska vara färdigställd under slutet av 2024 – en del som byggs under totalentreprenad av DC Wäst.

– Vi är glada och stolta över det förtroende vi fått av Beijer i och med valet av oss som entreprenör. Vi ser fram emot ett givande samarbete, där vi gemensamt ska uppföra Sveriges mest moderna bygghandel, säger Claes Westerberg, VD på DC Wäst, i pressmeddelandet.

Sammanlagt är 2 500 medarbetare anställda på Beijers företag runtom i Sverige.

Så här ska det nya varuhuset se ut när det står klart i Hisings Backa. Foto: Beijer bygg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: