NYTT I SOMMAR: Här öppnar ny chark & deli, frukthandel, kebaberia och… Dollarstore

Centrala Hisingen växer så att det knakar. Just nu växer en rad nya butiker och verksamheter fram i området. Bland dem finns allt från billighetskedjan Dollarstore till en Balkan-deli. Här är våra tips på verksamheter att hålla utkik efter i sommar!

Vill du hitta något nytt eller annorlunda är området mellan Lindholmen, Brunnsbo och Wieselgrensplatsen ett säkert kort. Centrala Hisingen bjuder på ett levande företagsklimat där nya verksamheter dyker upp i hög takt. Här är några guldkorn som vi vill att ni ska spana in framöver…

BACKAPLAN: FRUKTHANDEL

Framför Stora Coop byggs just nu en ny butikslokal, mitt emot Hisingens Fisk. Här kommer det inom kort att öppna en frukt- och grönsakshandel inom kort.

WIESELGREN: KEBABERIA

I den tidigare fotoaffären (Foto-Vox) flyttade för några år sedan grillen ”American Diner”, tänkt att ha ett diner-koncept in. Men de lyckades aldrig med verksamheten och lade nyligen ner. Nu byggs i stället en ny restaurangverksamhet i samma lokaler. Den här gången blir det en kebaberia, Döner Hayat, som kommer ligga mitt emot Coop Konsum.

American diner förvandlas till Kebabhak

Den nya kebaberian ska servera kyckling, pizza, döner kebab, falafel och lahmacum – en turkisk pizza med en kryddig köttfärsblandning på. Degen kavlas ut tunnare än en vanlig pizza och kan då avnjutas som en rulle fylld med grönsaker och yoghurt. Även riktigt god att ätas som en traditionell pizza med tillbehören bredvid. Den kan redan ha hunnit öppnas, i skrivande stund.

KVILLE: CHARK & DELI

Ny deli i Kville

Snart kommer det att säljas allt från bratwurst, kabanoss och varmrökt sidfläsk till balkanfavoriter som cvarca (fläsksvål) och domaca (bondekorv) mitt på Kvilletorget.

Det är nämligen dags för Pero’s Chark & Deli att öppna upp sin verksamhet i lokalerna där hälsokostbutiken tidigare låg, på hörnet där Hannas blomsterhörna ligger.

BACKAPLAN: LÅGPRISBUTIK

Lokalen där Toys R Us tidigare hade sin leksaksbutik, som gick i konkurs vid årsskiftet 2018/2019, förvandlas den här veckan till en Dollarstore. Lokalen är 2 700 kvadratmeter stor och här ska billighetskedjan driva sin verksamhet i ungefär tre år. Därefter ska byggnaden rivas för att ge plats åt den stora om- och nybyggnation som planeras för Backaplan-området.

17 juni öppnar Dollarstore på Backaplan.

Just nu är tanken att Dollarstore ska stanna på Backaplan även efter dessa inledande tre år. Planer finns på att flytta butiken till en närliggande lokal när det blir dags att riva de nuvarande lokalerna. Dollarstore, även skrivet DOLLAR$TORE, är en svensk butikskedja med lågprisbutiker. Affärsidén baseras på att ha varupriser i jämna tiotal kronor.

Känner du till fler butiker, restauranger eller verksamheter som ska öppna på Hisingen?
Tipsa oss på tips@helahisingen.se så skriver vi om det!