Öka ditt välmående – lär dig tackla stress, sorg eller när livet ”skaver”

DET HÄR ÄR EN ANNONS

Känner du dig stressad på jobbet, hemma eller bara allmänt i livet? Skaver det kring välmåendet? Nu har Hagabadet Älvstranden en perfekt kurs för den som vill lära sig stresshantering och bli mer välmående:
— Du kommer med dina personliga förutsättningar, så vi pratar om dina behov och jobbar med att ge dig verktyg för att hantera stress, kunna läka och stärka sig, säger kursledaren Jessica Larning.

Programmet hos Hagabadet Älvstranden i Sannegården vänder sig till dig som behöver hjälp med att hantera din stress och samtidigt återfå din energi och livsglädje. Är du i en fas i livet där du önskar dig en livsstilsförändring för att läka och stärka dig är detta program ett fantastiskt verktyg.

— Målgruppen är för dig som känner dig stressad, har smärta och värk, sömnproblem eller har en allmän känsla av att inte riktigt få ihop livet, det vill säga att det ”skaver lite grann”. Kanske längtar du efter en förändring? Det kan handla om en diffus känsla av att vara på fel plats – i ett jobb, i en relation eller allmänt i livet. Du längtar efter något mer. Kursen vänder sig även till dig som tidigare varit utmattad och som behöver hitta en väg tillbaka. Det är vanligt att företag erbjuder detta som en rehab-åtgärd för sina anställda, säger Jessica Larning som leder kursen.

Som beteendevetare och certifierad samtals- & KBT-terapeut har Jessica mångårig erfarenhet från att coacha individer till att utvecklas och uppnå drömmar med både mental styrka och hälsa i fokus. Hon är även kostrådgivare och Ayurvedisk hälsorådgivare.

Ska ge deltagarna verktyg att ta med sig efter kursen

Under åtta veckor träffas de i en liten trygg grupp av kursdeltagare, hos Hagabadet Älvstranden. Där jobbas det på att stärka både kropp och sinne med medicinsk yoga, yinyoga, andningsövningar, avslappning, coachning och meditation.

— Det är framför allt en kurs inom personlig utveckling. Vi har olika teman varje vecka, där vi kanske jobbar med våra tankar en vecka, eller att vi lär oss avslappningstekniker en annan. Vi väver ihop det teoretiska med det praktiska. Vi har workshops i ämnet, där vi först pratar om ett ämne för att sedan tillsammans med en yogaläraren hjälpa till att både uppleva och känna. Syftet är att väva ihop sinne, kropp och själ och få övningar som kan hjälpa dig att fortsätta detta på egen hand efter kursen, säger Jessica Larning.

LÄS MER: Stresshanteringsprogram ”Träna dig livsstark”

Hagabadet Älvstranden i Sannegården kör kursen och inom kort finns den även hos Hagabadet Drottningtorget. Kursdeltagarna får även tillgång till spa:t i samband med sina kurstillfällen:

— Och det är inte bara för att det är gött utan även för att vi vet att det ger positiva effekter för kroppen och välmåendet. När du kopplar av och låter vattnet beröra dig, badar bastu eller när du sjunker ner i våra gungande spafåtöljer frisätts vårt må bra-hormon oxytocin och kroppen får möjlighet att läka, säger Jessica.

”Vad är orsaken till att man mår dåligt eller är stressad?”

Hagabadet vill särskilja kursen från vanlig självhjälp och har därför satt målet att gå lite djupare, för att inte bli ”plåster på såren”. Det är alltså ingen slump att en utbildad terapeut och beteendevetare leder kursen: 
— Jag jobbar med att gräva djupare för att besvara frågan: ”Vad är ORSAKEN till att du mår dåligt eller är stressad?”.  Framför allt är det viktigt att du ska få verktyg för att hantera din stress för att kunna stärka och läka dig. Helt enkelt för att verktyg för att hantera ditt mående och skapa bättre balans i vardagen, säger Jessica Larning och fortsätter:

—En del som kommer på kursen vet inte alltid vad som är orsaken till stressen, så vi tittar på varje individs orsaker till stressen och försöker hitta vägar för den personen att hitta bättre kontakt med sig själv och bättre självkänsla.

Så är du i en fas i livet där du önskar dig en livsstilsförändring för att läka och stärka dig? Då är detta program ett fantastiskt verktyg att ta till:

— Det är verkligen individuellt, även om du går en kurs med andra så kommer du dit med ditt eget problem. Alla har olika orsaker till varför de är där och då kan jag som coach och terapeut ge dem verktyg för att hantera just sina utmaningar och må bättre i livet, även efter kursen, säger Jessica Larning.

Läs mer om kursen och boka en plats här.

Redaktionen
tips@helahisingen.se 

Detta ingår: Stresshanteringsprogam ”Träna dig livsstark”

 • – Coaching med beteendevetare & certifierad KBT-terapeut
 • – Medicinsk yoga & YinYoga
 • – Meditation & Medveten andning
 • – Meditationspromenader – känn havets salta vindar
 • – Valfri kroppsbehandling vid ett tillfälle, 50 min t.ex. yogamassage eller klassisk massage
 • – Samtal i grupp med likasinnade
 • – Tillgång till varma bad, bastu, bubbelpool, vaggande spafåtöljer och avkoppling i samband med tillfällena
 • – Spaprodukter från Kerstin Florian i duschrum
 • – Gästkort spaentré (värde 499 kr) som används att gå annan klass om du skulle missa kurstillfälle
 • – SleepWell-kit. Ett verktyg för att hjälpa dig till skön sömn att använda hemma som ett komplement till kurstillfällena (värde 499 kr)
  LÄS MER OCH BOKA EN PLATS HÄR!

LÄS MER: