Överraskningen på Hisingen – bröderna Lundqvist dök upp: ”Tänkte på schampo”

På tisdagen jobbade personalen på som vanligt hos Baka Stenugnsbageris bistro vid Eriksbergskranen – när två av svensk hockeys största profiler klev in. Frölunda hockeys kapten Joel och superstjärnan samt tvillingbrorsan Henrik Lundqvist stod plötsligt i lokalen:
— Det första vi tänkte på var att vi älskar schamporeklamen, säger en i personalen till HelaHisingen.se.

Ja, bortsett från att vara svensk hockeys bästa målvakt genom tiderna och ett NHL-proffs och landslagsstjärna som kallats ”Kungen av New York” så är Henke Lundqvist även aktuell i den senaste av otaliga schampo-reklamkampanjer för ett välkänt mjällschampoföretag.

Så när tvillingarna – som slog igenom i Frölunda hockey och varit bland sportens största namn i Sverige på 2000-talet – klev in hos Baka Stenungsbageri i Eriksberg var det inte ishockey som var den första associationen:

— De tyckte att det var så coolt när de kom in. Det första vi tänkte på var att vi älskar schampooreklamen med Henrik och Benjamin Ingrosso, berättar en i personalen hos Baka Stenugnsbageri.

Henke Lundqvist spelade 15 säsonger i New York Rangers och skulle spela för Washington Capitols säsongen 2021/2022, men medicinska problem kommer han inte till spel. Brorsan Joel är fortsatt i full gång och Frölunda hockeys stora affischnamn, där han gjort över 1000 matcher och varit lagkapten i över ett decennium.

Baka Stenungsbageri fick oväntat besök av bröderna Lundqvist. Foto: Baka Stenungsbageri

Tvillingbrödernas föräldrar har en lägenhet i Eriksberg, vilket är orsaken till varför de ofta synts till där de senaste åren. Joel själv bor på Hönö ute i norra Skärgården medan Henke har boende både i centrala Göteborg och ute i skärgården.

Detta åt bröderna Lundqvist till lunch

När GT intervjuade Joel Lundqvist efter att han utnämnts till ”Årets Göteborgare” härom året valde han att genomföra intervjun just i Eriksberg, som han då berättade var en av hans favoritplatser i staden – dit han återkommit ända sedan gymnasieåren på slutet av 1990-talet.

— Mamma och pappa kom upp på helgerna ibland för att vi skulle komma utanför lägenheten. De sa att ”nu behöver vi luft” och så åkte vi ofta hit och promenerade på kajen. På den tiden var det inte så bebyggt som i dag, men det var en härlig plats redan då. Här finns ju kombinationen stan och hav. Och för sex-sju år sen skaffade våra föräldrar en lägenhet här, berättade Joel Lundqvist då.

Men vad åt tvillingstjärnorna Lundqvist till lunch, då?
— De åt lunch, Kyckling med rotfrukter och Mozzarella Toast. Sedan kaffe på det, berättar personalen för HelaHisingen.se.

Baka Stenugnsbageris bistro hittar du på Ostindienfararen 27 i Eriksberg.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: