Pastasuccén på Hisingen växer – här öppnar ny restaurang

Efter succén i Kville öppnar nu Pasta Benne ytterligare en restaurang på Hisingen.
— Vi tror stenhårt på vår produkt och vill dela med oss av den till så många som möjligt, säger James Sockander, driftchef på restaurangen.

Benne Pastabar öppnade sin första restaurang i en lagerlokal på Skanstorget i Göteborg. Sedan dess har deras maträtter uppskattats av kunder och de har öppnat i Mölndal, vid Svingeln samt i Kvillebäcken på Hisingen. Och nu är det dags att expandera ytterligare.

Den nya restaurangen ligger i hörnet mellan Götaverksgatan och Lindholmshamnen.

— Det är samma koncept och meny som på Kville. Vi vill visa att det går att äta riktigt god och vällagad mat från grunden till ett pris som inte kostar hela plånboken, säger driftchefen James Sockander.

Här på hörnet Götaverksgatan/Lindholmshamnen öppnar Benne Pastabar i slutet av november. Foto: Hela Hisingen.
”God mat ska inte behöva vara dyr mat”, säger driftchefen James Sockander. Foto: Hela Hisingen.

Driftchefen: ”Lindholmen är ett fantastiskt trevligt område med en härlig atmosfär”

I restaurangerna kör de samma meny: Sex olika pastarätter under 100 kronor. Om man är ”extra hungrig” går det att lägga till 10 eller 15 kronor för en större portion.

— Vi kommer att ha rättigheter på Lindholmen och det kommer att serveras både öl och vin.

Hur kommer det sig att ni valde det här läget?
— Lindholmen är ett fantastiskt trevligt område med en härlig atmosfär där mycket håller på att hända just nu. Vi älskar Hisingen och vill vara med på utvecklingen. Götaverksgatan 39 känns väldigt rätt.

Funderar ni på att expandera ytterligare?
— Vi tror stenhårt på vår produkt och vill dela med oss av den till så många som möjligt. Vi tar en dag i taget och fokuserar på befintliga restauranger. Utöver Lindholmen kommer vi öppna upp i Malmö i början på november månad och även i Uppsala under december månad. 

Benne Pastabar är en av de som etablerar sig i det växande området på Lindholmen. Foto: Hela Hisingen.

Flera nya restauranger i Lindholmen – bara det senaste året

Tanken är att restaurangen på Lindholmen ska öppna i slutet av november/början på december. Samtidigt har flera andra restauranger etablerat sig i området den senaste tiden.

I februari förra året öppnade Robert Sumberaz restaurangen ”da Roberto” i Lindholmshamnen. Han har arbetat efter ett italienskt koncept med nordisk touch. Och under våren öppnade restaurang-, kafé- och cateringverksamheten på campusområdet Geely Innovation Centre. Även sushikrogen Takame vid Lille Bommen öppnade nytt i Lindholmen nyligen när ”Shiro by Takame” öppnade upp på Lindholmsallén 43.

— Konceptet kommer vara ett nytt kapitel på Hisingen Asian Kitchen, sa då Wai Chung hos restaurangen.

Pastarätten ”Shrooms” med svampar och tryffel på Bennes meny. Foto: Hela Hisingen.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: