Bedragarnas nya knep – utger sig för att vara programledare för ”Morrongänget”

Mix Megapol Göteborg varnar nu för bedragare. Falska konton försöker lura lyssnare på pengar och därför uppmanar den populära morgonshowen till vaksamhet.
”Någon utger sig för att vara våra programledare”, skriver de på Instagram.

I 25 år har Mix Megapol Göteborg väckt sina lyssnare med showen ”Morrongänget” från studion i Frihamnen på centrala Hisingen. Här har morgonpigga kunnat höra på programledarna Ingemar Allén och Peter Sandholt och Linda Fyrebo. Men när Fyrebo slutade efter 20 år, fick gänget den 01 mars förra året sällskap av den levnadsglade Annika Sjöö.

— Jag har lyssnat på dem så länge jag kan minnas, och alltid älskat den fantastiska atmosfären i programmet. När jag hörde att Linda skulle sluta, ringde jag dem på en gång och sa att jag måste få jobbet sa Annika Sjöö då.

Samarbetar med Facebook – ”Var försiktig”

Nu varnar Mix Megapol Göteborg för falska konton där personer utger sig för att vara någon av programledarna. De hör av sig till göteborgare och påstår att de vunnit och att programmet skulle behöva deras kreditkortsuppgifter.

”Dessa falska konton kontaktar våra lyssnare och påstår att de har vunnit ett pris”, skriver de i ett inlägg på Instagram.


Därför vill Mix Megapol påminna lyssnarna om att programmet aldrig ber om kreditkortsuppgifter för att kunna delta i deras tävlingar eller för att kunna lösa ut ett pris. De uppmanar även till stor vaksamhet:

”Var försiktig! Vi samarbetar med Facebook för att ta bort dessa konton” skriver Mix Megapol på Instagram.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: