Pucks nya karriär – bytte kontorsplats mot hundfrisyrer

Puck Holmgren, 57, tröttnade på vardagen framför en datorskärm. Nu jobbar hon i stället med att frisera hundar.
— Jag tycker ju att alla som är sugna på att göra något annat med sina liv ska se till att göra det, säger hon.

Puck Holmgren från Kvillebäcken på Hisingen hade jobbat nästan hela sitt yrkesverksamma liv vid en dator med bild och text som marknadsassistent/originalare och grafiker.

— Från början arbetade jag på dagstidning och fick pussla ihop tidningssidor på det gamla sättet – med skalpell, papper och klistermaskin på ett ljusbord – och det passade mig väldigt bra. Det var roligt även efter att jobbet blev digitaliserat och jag har verkligen haft många bra år i branschen, men alltmer saknat att få jobba mer ”hands on” och komma ifrån datorskärmen. Jag har också fantiserat om att få göra något mer betydelsefullt, alltså inte jobba med sälj, säger hon.

När pandemin kom blev hon permitterad och tog en del extrajobb vid sidan om, men ägnade mestadels av tiden åt sin hund.

— Jag upptäckte att jag trivdes med att göra annat och att äga min tid på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare. Så tankar på att starta eget började slå rot, berättar Puck Holmgren.

”Jag upptäckte att jag trivdes med att göra annat och att äga min tid på ett helt annat sätt än jag gjort tidigare”, säger Puck Holmgren. Foto: Privat.

Kände att det var ödet – startade Pux hundfrisering

Efter ungefär ett års deltidspermittering skars hennes tjänst ned till 20 procent.

— Då kände jag att jaha, det är ödet som säger mig att det är dags. I början visste jag inte vad jag skulle starta för företag, men efter att ha letat runt lite och rannsakat mig själv landade jag i att en utbildning till hundfrisör var rimligt, säger hon och fortsätter:

— Eftersom jag var 56 år vågade jag inte hoppa på något som skulle ta allt för lång tid och inte heller vara för krävande.

På salongen både fönar, badar, klipper och handstrippar hon hundarna. Foto: Privat.

Hon bestämde sig för att starta Pux hundfrisering som ligger i Biskopsgården. Sedan dess har hon jobbat med att frisera hundar och älskar det nya jobbet. Hon badar, fönar, klipper, handstrippar (plockar), rensar öron, klipper klor och borstar och reder ut tovor på alla sorters hundar.

— Nu är det väldigt roligt och spännande. Jag startade upp salongen i mars och jobbade då endast kvällar och helger, men har successivt gått mer och mer över till trimmet. Jag gillar att mixa och blanda och jag gillar att bestämma själv. Det är väldigt roligt att fixa i min lilla salong, att ta emot kunder och träffa alla skojiga hundar. Jag känner mig också väldigt priviligerad som har möjlighet att göra detta.

Vad skulle du vilja säga om ditt nya liv?

— Ja, jag tycker ju att alla som är sugna på att göra något annat med sina liv ska se till att göra det. Det låter klyschigt att säga att allt är möjligt, det är det kanske inte, men väldigt mycket är möjligt.

”Det är väldigt roligt att fixa i min lilla salong, att ta emot kunder och träffa alla skojiga hundar”. Foto: Privat.

Henrietta Johansson
henrietta@helahisingen.se

LÄS MER: