Så kan friidrott på sommarlovet hjälpa Hisingens tonåringar att få sitt första jobb

Har ditt barn- eller barnbarn visat intresse för att idrotta? Kanske har din tonåring ledaregenskaper som du skulle vilja att de tar tillvara på? Hos friidrottsföreningen IF Kville finns flera alternativ för att göra precis detta på sommarlovet – vilket är perfekt att ha på sitt CV när man ska söka sina första jobb:
— Det uppskattas av arbetsgivarna att ungdomarna varit aktiva och tagit på sig ansvar i föreningen, säger Peter Karlsson, klubbchef i IF Kville.

I varje ideell förening är ledarförsörjning och aktiva medlemmar en nyckel till framgång och hos IF Kville, friidrottsföreningen på Hisingen, arbetar de aktivt med att utbilda ungdomar för roller med ansvar. Bland de mest utmanade rollerna finns i deras Friidrottsskolan, som anordnas årligen och där 400 barn tränar friidrott tillsammans.

Att ha engagerat sig som ungdomsledare i föreningen är också något som man kan ha i sitt CV när man söker jobb senare.

— Jag märker att det uppskattas av arbetsgivarna att ungdomarna varit aktiva och tagit på sig ansvar i föreningen när de ringer och intervjuar för olika jobb de sökt. Ungdomarna gör ett fantastiskt arbete tillsammans med alla föräldratränare varje år och de har riktigt kul också, säger Peter Karlsson.

Flera olika roller med ledarskapsansvar

I år hålls friidrottsskolan veckorna 25, 26, 27 och 32 på nya Björlandavallen på Hisingen under sommarlovet och sedan inomhus i Björlandahallen på höstlovet.

Andra roller som ungdomarna kan ta sig an är i det så kallade Ungdomsrådet och som tränarcoacher. Ungdomsrådet anordnar Kvillegalan, en årlig klubbgala som är välbesökt och populär. Dessa ungdomar ser också till att det händer roliga sociala aktiviteter i föreningen under året.

LÄS MER: BILDEXTRA: Här är Hisingens nya friidrottsarena

IF Kvilles tränarcoacher är med i de olika träningsgrupperna i Björlandahallen. De inspirerar både tränarna och de aktiva med roliga och utmanande övningar och pass.

— Det är alltid ett mycket uppskattat inslag när tränarcoacherna kommer på besök i träningsgrupperna, säger Peter Karlsson, klubbchef i IF Kville.

Mer information om IF Kvilles Friidrottsskola och anmälan finns här!

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: