Socialarbetaren Nermin, 28 om galna Instagramsuccén: ”Plötsligt exploderade det från ingenstans” – nu följer världsstjärnor som Conor McGregor honom

Det här är sannolikt Sveriges tuffaste socialarbetare. Han är VM-medaljör i karate, hyllad MMA-instruktör i sociala medier och har Conor McGregor som följare på Instagram. Möt Nermin, 28, som jobbar med ungdomar på Hisingen.
— Jag gillade aldrig att tävla i karate då reglerna var för begränsande. MMA är friare och låter en vara kreativ, säger han till HelaHisingen.se.

Som liten inspirerades Nermin Mehmedagic av Bruce Lee och tecknade serien och filmerna Teenage mutant ninja Turtles. Kampsport kändes som något lockande och särskilt för 28-åringen.

— Det var aldrig någon fråga om fotboll eller något annat, det var kampsport från dag ett för mig. Jag tävlade första gången när jag var åtta år gammal. Det var självklart för mig, jag ville bli bäst. Sedan fortsatte det bara, säger han.

Är socialarbetare på Hisingen

Till vardags är Nermin socialarbetare i Hisings Backa, där han sedan sex år tillbaka jobbar med behandlingsarbete mot ungdomar som inte kunnat bo kvar hemma hos familjen:

— Det handlar om ungdomar som har hamnat i ett utanförskap eller har upplevt traumatiska händelser. Det är ett givande sätt att göra sin del i samhället.

https://www.instagram.com/p/CAF_SJXJSqD/

Men han är ingen genomsnittlig socialarbetare, direkt. På meritlistan har han ett SM-guld och ett VM-brons med svenska landslaget i kyokushin karate. Det är en rätt tuff variant av karate, där man har en typ av boxningshandskar. Men inte tuff nog för Nermin, visade det sig:

— Jag gillade aldrig att tävla i karate då reglerna var för begränsande. MMA är friare och låter en vara kreativ. Det är något jag verkligen tycker om med den här sporten, säger han.

Världstjärnan Conor McGregor följer Nermins Instagram

I dag är Nermin, 28, mer känd som NeroMMAYou Tube och Instagram, där han har över 176 000 följare. En av dem är förre världsmästaren och MMA-storstjärnan Conor McGregor:

— Det började med att två vänner som hade stora Instagram-sidor tjatade på mig. Jag brydde mig aldrig om sociala medier men de övertalade mig till att starta ett MMA-konto. Så jag satte igång och det gick riktigt segt i början.

Världsstjärnan Conor McGregor är en av dem som följer Nermin på Instagram.

Nermin publicerar bland annat instruktionsvideos på olika sparkar och slag på sina konton, där han på ett pedagogiskt visar hur andra kan lära sig teknikerna. Ofta visar han steg för steg, ibland med pilar och textinstruktioner på hur andra han lära sig hans karate-inspirerade tekniker:

https://www.instagram.com/p/B8ObGQcppuf/

— Jag fortsatte med sidan och plötsligt exploderade det från ingenstans. Conor McGregor började följa mig, sedan en mängd andra UFC-fighters och även musikartister jag lyssnat på länge. Från ingenstans var jag uppe i 100 000 följare på lite mer än ett år, säger Nermin till HelaHisingen.se.

https://www.instagram.com/p/CGILHSBJ_RA/

Vad tycker du är det roliga med MMA?

— Det roliga är att fightas, att träna. Men det är så mycket mer än så. Det är även ett redskap för personlig utveckling, disciplin, stresshantering. Jag hade inte funkat utan min träning, säger Nermin ”NeroMMA” Mehmedagic.

Markus Hankins
markus@helahisingen.se

LÄS MER: