Sommargästen: Zlatan och landslaget flyttar till Hisingen

Nu är det klart var svenska herrlandslaget ska ha sin bas under EM i sommar. Nämligen hemma i Göteborg – och på Hisingen.
Vi har hittat en väldigt bra plats. Vi har väldigt bra förutsättningar att förbereda oss, säger förbundskaptenen Janne Andersson på Svenska Fotbollsförbundets hemsida.

Herrlandslagets matcher under EM i sommar flyttades från Dublin och Bilbao till Sevilla och St Petersburg. Därmed flyttar det svenska herrlandskapet sin bas från Dublin till hemmaplan i Göteborg, skriver Svenska Fotbollsförbundet på sin hemsida:

”Nu är det klart var herrlandslaget kommer ha sin bas under kommande EM. Sverige kommer att ladda upp inför matcherna i Göteborg och bo på Hotell Sankt Jörgen Park och träna på Gothia Park Academy”.

Landslaget flyttar in på Sankt Jörgen

Blågult kommer till Göteborg och Hotell Sankt Jörgen den 8 juni. Därefter kommer träningarna att ske på Gothia Park Academy. Inför matchen mot Spanien i Sevilla kommer Blågult vara i Göteborg och sedan återvända efter matchen mot Slovakien i St Petersburg.

— Vi är väldigt glada att vi hittat den här lösningen. Närheten till bra träningsplaner och generellt bra omgivningar har varit centralt för oss. Inte minst med tanke på Coronarestriktionerna som gäller för laget. Sen känns det såklart extra kul att få ladda upp i Sverige, säger landslagschef Stefan Pettersson.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: