Statens nya satsning på Biskopsgården

Statens servicecenter ska öppna ännu ett nytt servicekontor på Hisingen.
— Vi jobbar kontinuerligt med att skapa ett brett och funktionellt utbud på torget. Därför känner jag att Statens servicecenter är helt rätt hyresgäst för Vårväderstorget, säger Anders Rydholm på GöteborgsLokaler.

Till hösten öppnar det nya servicekontoret på Vårväderstorget. Hit ska man kunna få hjälp med sina ärenden till Arbetsförmedlingen, Pensionsmyndigheten, Försäkringskassan och Skatteverket.

— Vårväderstorget är det största torget i Biskopsgården. Här finns sedan tidigare mycket vardagsservice i form av bland annat vårdcentral, folktandvård, bibliotek, apotek, medborgarkontor och en livsmedelsbutik, berättar Anders Rydholm. Vi jobbar kontinuerligt med att skapa ett brett och funktionellt utbud på torget. Därför känner jag att Statens servicecenter är helt rätt hyresgäst för Vårväderstorget, säger Anders Rydholm, fastighetsförvaltare hos fastighetsägaren GöteborgsLokaler, i ett pressmeddelande.

Regeringen har beslutat om ökad lokal statlig närvaro

Kontoret på Vårväderstorget är det andra på Hisingen vid sidan om det som öppnade 20 december förra året på Backaplan.

— Den gamla lokalen är för liten och erbjuder därför varken en bra kundmiljö eller arbetsmiljö för personalen. Den nya lokalen ligger mer lättillgängligt för våra kunder, alldeles nära både buss- och spårvagnshållplatsen. Den är också tillräckligt stor för att vi ska kunna erbjuda våra kunder en bra miljö, sa då Karin Hesslind, kontorsområdeschef på Servicekontor Hisingen.

Att nu ännu ett servicekontor ska öppna är en direkt följd av beslutet från regeringen att öka den lokala statliga närvaron.

”Målet är att Biskopsgården skall strykas från polisens lista över särskilt utsatta områden”

Genom att öppna ett kontor i Biskopsgården hoppas man på att kunna ge boenden en bättre möjlighet att utföra sina ärenden. Det här eftersom man har större möjlighet att träffa en servicehandläggare på plats på torget.

— Vi ser gärna att Vårväderstorget fortsätter vara den naturliga knutpunkten i Biskopsgården. Hit kommer de närboende för att göra ärenden och mötas. Vi fortsätter vårt arbete med att utveckla torget. Målet är att Biskopsgården skall strykas från polisens lista över särskilt utsatta områden innan 2025 och i den strävan är aktörer som Statens servicecenter en viktig pusselbit, säger Anders Rydholm i pressmeddelandet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: