Stella, 11, från Hisingen fick unik chans – först ut att smygtesta Lisebergs nya hotell

I år öppnar Liseberg sitt nya familjehotell Grand Curiosa, som nöjesparken själva kallar Sveriges mest fantasifulla hotell. Men hur väl har de lyckats med det? För att undersöka den saken gick Liseberg ut och sökte barn till Testpatrullen. Uppdraget: testa om hotellet lever upp till de vackra orden. Nära 600 barn hörde av sig och ville vara med – och Stella Costas Santos, 11, från Hisingen, blev en av de 10 utvalda till Testpatrullen.

Liseberg som nyligen öppnade för säsongen fyller i år 100 år, och har i år premiär för nya familjehotellet Grand Curiosa bredvid nöjesparken. Hotellet är byggts med barns upptäckarlust i fokus och här finns bland annat en rutschkana från andra våningen rakt ner till lobbyn och en fullt fungerande ponnykarusell från 1923 i den stora restaurangen.

Liseberg stack själva ut hakan och kallade sitt nya hotell för Sveriges mest fantasifulla familjehotell. Men hur väl har då Liseberg lyckats?

För att undersöka den saken gick nöjesparken tidigare i våras ut och sökte barn i åldrarna 6 till 12 år till Testpatrullen. Uppdraget: testa om hotellet verkligen kan leva upp till de vackra orden.

En testpatrull behöver skyddsglasögon och en skrivskiva för att anteckna resultaten. Foto: Josefin Hardinger/LISEBERG

”Märks att de gjort ett hotell för barn”

Av nära 600 som sökte till Testpatrullen valdes tio barn från olika delar av landet ut. En av de utvalda var Stella Costas Santos, 11, från Kvillestan i Lundby på Hisingen. Hon och de andra barnen fick under en dag testa hotellets kvaliteter. Bland annat fick barnen betygsätta Ponnykarusellen och kaféets milkshakes, testa hissarna, rutschkanan och provhoppa sängar.

Allt undersöktes noga av barnen i testpatrullen.  Foto: Josefin Hardinger/LISEBERG

— Det var väldigt kul, och jag gör tummen upp för allt vi testade. Det märks att de har gjort ett hotell för barn. Bäst var rutschkanan, den var väldigt rolig, men också lite läskig för det var helt mörkt därinne, säger Stella.

”Nu kan vi andas ut – testpatrullen har sagt sitt”

Testpatrullens framfart på hotellet har dokumenterats och filmats, och resultatet ska bli filmer som kommer att visas i Lisebergs egna kanaler, till exempel på hotellets digitala skärmar och i sociala medier. Men inte minst var det en kvalitetssäkring för hotellets ledning:

— Nu kan vi andas ut – testpatrullen har sagt sitt, och godkänt hotellet som landets mest fantasifulla familjehotell, det får vi vara nöjda med, säger Lena Nyquist, general manager Liseberg Grand Curiosa Hotel.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

Fakta: Lisebergs nya hotell Grand Curiosa

• 29 900 m² totalyta (bruttoarea) 
• 457 rum, samtliga med minst 5 bäddar 
• Restaurang med 790 sittplatser samt 130 uteplatser 
• Takbistro med 220 sittplatser samt 180 uteplatser 
• Mindre mötesanläggning och gym
• Karusell från 1923 i bottenplan samt rutschkana från plan 2 ner i receptionen.

Hotell-lobbyn med rutschkanan. Foto: Josefin Hardinger/Liseberg
Interiörbild familjerum = Foto: Hannes Almerang/Liseberg

LÄS MER: