Matkampen på Hisingen: Här har man ”VIP-kväll” med smygpremiär för nya ICA på Hisingen – bara timmar före premiären

Nu har ICA Kvantum Bäckebol öppnat sina dörrar. Men först var det smygpremiär för anställda och närstående.
— Allt är nytt, det blir en helt annorlunda känsla att handla då och det hoppas vi att Hisingsborna ska gilla, har handlaren Jörgen Kjerstensson tidigare sagt till Hela Hisingen.

På tisdagskvällen var det dags att öppna dörrarna för ICA Kvantum Bäckebol, en av de största satsningarna på matvarubutiker på östra sidan av Hisingen på länge. Affären, som har en sammanlagd yta på 3 600 kvadratmeter, har ungefär 2 400 kvadratmeter butiksyta med produkter för kunderna.

— Vi hoppas få kunder från Brunnsbo, Backa, Skogome och Tuve – men även från Kärra. Det är den här sidan av Hisingen som blir vårt upptagningsområde kan man säga. Läget här intill E6:an gör ju att det blir en väldigt bra plats att handla på om man kommer med bil, berättade ICA-handlaren Jörgen Kjerstensson i en tidigare intervju med Hela Hisingen.

Foto: ICA KVANTUM BÄCKEBOL/INSTAGRAM
Kön utanför butiken under tisdagen. Foto: ICA Kvantums Instagram.

LÄS MER: Här öppnar ICA sitt nya storvaruhus – bredvid Coop

”Här bygger vi en riktig mataffär”

När dörrarna slogs upp för allmänheten klockan 10 på onsdagen delades det ut presentkort och välkomnades med stora leenden. Då hade butiken redan haft smygpremiär för sina anställda och närstående dagen före, då det bjöds på olika smakprover och delades ut ballonger.

Personalen som slitit med att få i ordning butiken hade fått bjuda in familj och nära vänner till en VIP-kväll på tisdagen, bara timmar före den nya butiken skulle öppna för allmänheten. På ICA Kvantum Bäckebols Instagram Stories kunde följarna se firandet – bakom kulisserna av den stängda butiken.

Smygpremiären under tisdagen. Foto: ICA Kvantums Instagram.

Även hos gästernas konton dök bilder och filmklipp upp som gav en liten försmak om vad som skulle möta andra kunder i butiken, där en av besökarna kallade eventet för ”VIP-kväll” hos sin kompis nya arbetsplats.

ICA-handlaren Jörgen Kjerstensson skickade ut ett presentkort med ballonger till kunderna i butiken. Foto: Instagram.

Tidigare i år, när ICA precis börjat byggas, uppmärksammade HelaHisingen.se att det fanns en skylt på utsidan av byggarbetsplatsen med budskapet “Här bygger vi en riktig mataffär”. Något som skulle kunna tolkas som en pik mot blivande grannen Coop:
— Haha, ja det är din tolkning! Men faktum är att det är ICA Kvantums slogan, det är vår tolkning att det här är vår affärsidé, sa då Jörgen Kjerstensson.

LÄS MER: ICA-handlaren tar fighten med Coop – berättar om kaxiga skylten

Även om det kunde tolkas så, berättade han då att tanken med den här nya ICA Kvantum i första hand inte handlar om konkurrens:

— Antingen så är man ICA-kund eller så är man Coop-kund, i alla fall i de flesta fall. Coop kanske inte kommer tjäna på att vi öppnar här men jag tror att handelsområdet i stort kommer att tjäna på det.

Det bjöds på tilltugg och smakprover i olika former. Foto: Instagram.
Röda mattan rullades ut inför premiären i butiken. Foto: ICA Kvantum Bäckebol/Instagram

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: