Totalrenoverade restaurang vid Backaplan under pandemin – säljs nu på Blocket

Den nya totalrenoverade restaurangen vid Backaplan öppnade så sent som i vintras, mitt under pandemin. Men efter ett drygt halvår har den lagts ut till försäljning – på Blocket.

I november kunde HelaHisingen.se berätta om nysatsningen Sushi & Poke som slog upp dörrarna mitt under brinnande pandemi. Konceptet var ”Japan möter Hawaii” och man totalrenoverade och flyttade in i salladsbaren Paprikas gamla lokaler på Backaplan, i kvarteret som kallas “Backa 1”.

Nya Sushi & Poké på Backaplan. Foto: KVARTERSMENYN

Där hade restaurangen stått tom under 2020 efter att den tidigare salladsbaren slagit igen. Verksamheten har ett ganska otacksamt läge ut mot parkeringen på baksidan av det hus där Systembolaget, Dressman, Apoteket, Burger King med flera butiker ligger på framsidan – mot Stora Coop, McDonalds och andra dragplåster.

Restaurangen på Backaplan säljs på Blocket. Foto: SKRÄMDUMP BLOCKET.SE

Men trots läget och trots pandemin drog man igång den nya verksamheten – som serverade sushi, maki, sashimi och poké bowls i ett drygt halvår, innan den åter hamnat på marknaden. Restaurangen är sedan ett tag till salu på Blocket.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: