Upprepade stölder mot ljusshow på Hisingen: ”Installationen utgår tyvärr”

Ljusfestivalen på Hisingen har blivit ett populärt inslag i vintertid för både boende i Biskopsgården, som besökare. Men nu har omfattande stölder lett till att den är inställd på Blidvädersgatan.
— I förra veckan blev vi tvungna att ta beslutet, säger Carl Blixt, utvecklingsledare på Bo bra i Biskopsgården.

Biskopsgårdens egen ljusfestival kör just nu för tredje året i rad sina ljusinstallationer runt stadsdelen. Ljusfestivalen är gratis att besöka och går att besöka fram till 1 januari.

Men på en av de sju platserna för ljusfestivalen har arrangörerna tvingats avbryta – på grund av upprepade stölder. På sin Facebook-sida och via lappar i området meddelar man att installationen på Blidvädersgatan är inställd på grund av stöld.

”Misstänker att de som utfört stölden har haft tillgång”

”Vi misstänker att de som utfört stölden har haft tillgång till trapphuset”, skriver fastighetsbolaget Willhelm i meddelanden i sina bostadshus. Man meddelar även att stölderna av ljusinstallationerna leder till att man kommer installera nya portar med passersystem.

Meddelande från fastighetsbolaget på Blidvädersgatan. Foto: PRIVAT/LÄSARBILD

”På grund av upprepade stölder på installationen på Blidvädersgatan har Bo bra tagit beslutet att inte ersätta de stulna armaturerna och installationen utgår tyvärr från årets arrangemang”, skriver Bo Bra i Biskopsgården på sin Facebook-sida.

”Övriga installationer är fortfarande igång”

Festivalen sträcker sig över sju olika områden i Biskopsgården, Blidvädersgatan, Sommarvädersgatan, Klarvädersgatan, Långströmsgatan, Önskevädersgatan, Friskväderstorget och Karlaplatsen. Det är installationen på Blidvädersgatan som nu är inställd på grund av stölderna.

Här finns årets sju installationer runt om i Biskopsgården.

— I förra veckan blev vi tvungna att ta beslutet att avsluta installationen på Blidvädersgatan på grund av upprepade stölder. Övriga installationer är fortfarande igång och kommer vara så till 1 januari 2021, säger Carl Blixt, utvecklingsledare på Bo bra i Biskopsgården.

Åven 2018 drabbades initiativet av stölder, då så omfattande att hela ljusshowen fick ställas in.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: