Volvos oväntade drag: Går in som officiell partner till BK Häckens storsatsning

Hisingsbaserade Gothia Cup presenterar Volvo Cars Sverige som ny officiell partner till världens största ungdomsturnering i fotboll. Volvo gör därmed comeback på arenan som storsponsor av den lokala fotbollen, men inte med rena pengar – utan med bilar.

Som ny officiell partner till Gothia Cup kommer Volvo Cars Sverige att ge tillgång till användandet av elbilar till turneringens organisation. Gothia Cup är världens största ungdomsturnering i fotboll och spelas i Göteborg med närliggande kommuner med över 30 000 deltagare i mitten av juli.

Partnerskapet med Volvo Cars Sverige kommer enligt turneringsledningen att bidra till enkla och hållbara transporter och logistik under evenemanget, skriver man i ett pressmeddelande.

— Det känns fantastiskt att kunna presentera detta samarbete mellan två av Göteborgs – och Sveriges – finaste varumärken. Dessa två varumärken tar ansvar både lokalt och globalt och kan visa detta i praktiskt bruk, där Volvo Cars genast sänker turneringens klimatpåverkan genom att kliva in i samarbetet. Det känns helt i linje med den resa vi har med Gothia Cup, säger Thomas Anderson, försäljningschef för Gothia Cup.

”Har alltid satt människorna i centrum”

— Vi är glada att vara en del av Gothia Cup, en mötesplats för världens ungdomar med fotbollen som en gemensam nämnare där många drömmar blir till verklighet. Vi hos Volvo Cars har alltid satt människorna i centrum för allt det vi gör. Genom det här samarbetet bidrar vi till turneringen med säkra och elektrifierade transporter i Volvobilar, säger Katarina Adamson, Brand & Communications Director for Volvo Car Sweden i pressmeddelandet.

Något som hon får medhåll av från turneringsledaren Anders Albertsson:

— Vi är två starka lokala varumärken som har hela världen som vårt spelfält. Vi är övertygade om att Volvo Cars Sverige med sin innovativa kraft kan vara med och utveckla Gothia Cup till en ännu bättre upplevelse för världens ungdomar, säger han.

BK Häcken är arrangör och ägare av Gothia Cup och de båda har sitt hem på Gothia Park Academy mellan Backa och Tuve. Från början var BK Häcken, Gais och tidningen Arbetet gemensamma arrangörer av Gothia Cup, men 1981 hoppade de två sistnämnda av samarbetet och sedan dess är BK Häcken ensam arrangör av det som växt till världens största ungdomsturnering i fotboll.

Utöver bilfabriken i Torslanda så ligger även Volvo Cars globala huvudkontor i Torslanda på Hisingen. Volvo Cars ägs av kinesiska Geely, som i dag även är en av de största ägarna i ”svenska Volvo”, det vill säga Volvo Group som producerar allt från bussar och lastvagnar till båtmotorer.

Sommaren 2023 genomförs Gothia Cup för första gången medan arrangören BK Häcken är regerande svenska mästare i herrfotboll.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: