18 våningar med spegelfasad – det här blir det första du ser när du lämnar Hisingen

Den som kör eller åker över nya Hisingsbron när den står klar 2021 kommer mötas av en 18 våningars kontors- och affärsbyggnad med spegelfasad som just nu byggs klart.
— Platinan är ett fantastiskt projekt som med sin visuellt starka utformning kommer att sätta en tydlig prägel på Göteborg, säger Stellan Haraldsson, regionchef Peab.

Tillsammans med Vasakronan bygger Peab kvarteret Platinan och beskriver det som att man ”är med och förverkligar Göteborgs stads vision om den nya Älvstaden, nordens största stadsutvecklingsprojekt”. På östra sidan av Lilla Bommen, precis bredvid nya Hisingsbron blir kvarteret Platinan en ny mötesplats mellan centrum och Hisingen, med avsikt att vara med och utvidga stadskärnan och skapa en länk ner mot Göta Älv för göteborgarna.

Snart står byggnaden klar för inflyttning. Foto: Peab

Platinan är en profilbyggnad utöver det vanliga med en yta på 60 000 kvadratmeter för lokaler som är fördelade på 18 våningsplan. Varför kallar vi det för ”profilbyggnad”? Jo, den är täckt av glas och gröna terrasser som gör att utseendet på byggnaden kan bli ganska spektakulärt. I byggnaden ska det rymmas hotell, kontor, coworkinglokaler, mötesytor, restauranger och butiker, berättar Peab i ett pressmeddelande.

Visionsbild av byggnaden. Foto: Vasakronan

— Platinan är ett fantastiskt projekt som med sin visuellt starka utformning kommer att sätta en tydlig prägel på Göteborg. I region Väst är det Peabs hittills största byggprojekt och vi är väldigt stolta över att forma kvarteret tillsammans med Vasakronan, säger Stellan Haraldsson, regionchef Peab.

Vill skapa innerstadsmiljö

Kvarteret Platinan är Vasakronans första bidrag i utvecklingen av Lilla Bommen. Området går från ett utpräglat kontorsområde till en levande och variationsrik innerstadsmiljö.

Visionsbild av marknivån vid den nya byggnaden. Foto: Peab

— Vi öppnar upp och förstärker områdets koppling mot vattnet. För de som har sin arbetsplats i huset eller rör sig mellan älvstränderna blir kvarteret Platinan en annorlunda mötesplats med dragningskraft och energi dygnet runt, säger Stefan Eriksson, projektchef Vasakronan i pressmeddelandet.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: