Ateljén och smedjan – här växer nya bostadshus fram på Hisingen med inflyttning 2021

Kvarteret är en del av projektet BoStad2021 – där satsningen ska ta fram 7 000 extra bostäder för att fira Göteborgs 400-årsdag. På grund av corona-pandemin har försäljningen av lägenheterna försenats, men satte igång i somras:
— Vi har fått tänka om för att skapa fler alternativa lösningar till säljstarten helt enkelt, säger Linnea Karlén som är kund – och marknadsansvarig för Tuvebo ateljé.

Redan i mars bostadsrätterna i Tuvebo ateljé, 71 lägenheter i höjd med Brunnehagen i Glöstorp (Tuve) på Hisiingen, haft säljstart. Men coronapandemin med diverse hinder för lägenhetsvisningar gjorde att fastighetsmäklarna kunde börja sälja först under sommaren.

Då blev det utomhusträffar vid en visningsbod och kunderna fick boka in sig på en tid så att de inte skulle bli flerän tre sällskap på plats samtidigt. Man fick även testa på privata eller digitala visningar av de lägenheter man var intresserad av.

— Vi värnar mycket om det personliga mötet med våra kunder och ville därför fortfarande ge möjlighet till ett fysiskt möte fast då i mindre grupper. För de som hellre vill få all information digitalt så har vi löst det också och hoppas att vi kan tillgodose allas behov, säger Linnea Karlén, kund – och marknadsansvarig för Tuvebo ateljé i ett pressmeddelande.

Tuvebos nya kvarter.

Svanen-märkta bostadsrätter

I Tuvebo ateljé har man utvecklat 71 Svanenmärkta bostadsrätter där man sagt sig ha lyssnat noga på sina kunders önskemål och skapat ett kvarter med ”det lilla extra”. Här blir det ett gårdshus för gemensamma aktiviteter, en gästlägenhet och en gemensam tvättstuga. Hissen går ända från garaget och upp till den härliga takterrassen som du har gemensamt med dina grannar, enligt Wästbygg våra hem.

Kvarteret Tuvebo ingår i projektet BoStad2021 som är ett samarbete mellan privata, kooperativa och kommunala byggaktörer och Göteborgs Stad. Satsningen innebär att 7 000 bostäder, utöver de som normalt skulle byggas, ska vara färdigställda senast år 2021 då staden firar 400 år.

Preliminär inflyttning höst/vinter 2021 till ena sidan av kvarteret och redan i februari 2021 till andra sidan kvarteret, till den så kallade etapp 1 – Tuvebo Smedja. I den delen av kvarteret finns till vintern 58 nybyggda lägenheter.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: