Nya tjänsten: Lata dig – medan kommunen fraktar bort ditt grovavfall ”Få din soffa hämtad”

Vill du bli av med din gamla soffa eller trasiga bokhylla? Från och med i år kan du få hjälp att ta ditt grovavfall till återvinningscentralen. Nu startar Kretslopp och vattens nya grovavfallstjänst med bärhjälp och hämtning hemma mot en avgift.

— Det är en extra service för de som snabbt och enkelt vill bli av med sitt grovavfall, säger Emelie Wigermo, tjänsteutvecklare på Kretslopp och vatten i ett pressmeddelande.

Grovavfall är sådant avfall som är för stort och skrymmande för att slängas i de vanliga sopkärlen. Det kan handla om möbler, inredning, cyklar och julgranar, men också om vitvaror och annat skrymmande elavfall. Som privatperson kan du själv lämna avfallet på en återvinningscentral. Bor du i lägenhet ska fastighetsägaren se till att du regelbundet kan göra dig av med ditt grovavfall där du bor.

”Göteborgare vill ha hjälp att få grovavfallet bortforslat direkt”

— Men en del göteborgare vill ha hjälp att få grovavfallet bortforslat direkt eller behöver bärhjälp. Därför har vi nu slutit avtal med några transportfirmor som, mot betalning, hämtar avfallet hemma. De bär och kör grovavfallet till återvinningscentralen där det återanvänds och återvinns, säger Emelie Wigermo i pressmeddelandet.

Lägsta pris för hämtning är 400 kronor och avfallet måste sorteras innan hämtning. Både beställning och betalning görs direkt till den entreprenör man valt att anlita. 

Göteborgs stad har avtal med fem utförare av tjänsten, läs mer om dem och hur du beställer avfallshämtning här.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: