Aprilskämt eller inte? Här är kundvagnen som följer efter dig i mataffären

En självkörande kundvagn som följer efter dig under hela handlingen så att du slipper bära. Det är ICA-handlaren Jörgen Kjerstenssons nya uppfinning.
— Äntligen är den här! Kolla in, kom hit, och kör, säger han.

I dag, den 01 april, är det många privatpersoner, företag och medier som passar på att skämta lite extra för sin publik. En av dem verkar vara ICA-handlaren Jörgen Kjerstensson, som publicerat ett videoklipp på en självkörande kundvagn.

— I dag ska jag presentera en nyhet som vi har tagit in för dig för att göra varje dag lite enklare för dig som kund. Det är den här lilla mackapären som ser till att din kundkorg följer efter dig, säger Kjerstensson.

Men frågan är om det faktiskt fungerar eller hur de fått kundvagnen att följa efter. Se hela klippet här nedanför artikeln och bedöm!

Jörgen Kjerstensson med sin mackapär och den självkörande kundvagnen.

Öppnade i november med stor invigning – ”Hoppas få kunder från hela Hisingen”

ICA Kvantum Bäckebol öppnade i november förra året och hade då en stor invigning. Det var en av de största satsningarna på matvarubutiker på östra sidan av Hisingen på länge. Affären, som har en sammanlagd yta på 3 600 kvadratmeter, har ungefär 2 400 kvadratmeter butiksyta med produkter för kunderna.

— Vi hoppas få kunder från Brunnsbo, Backa, Skogome och Tuve – men även från Kärra. Det är den här sidan av Hisingen som blir vårt upptagningsområde kan man säga. Läget här intill E6:an gör ju att det blir en väldigt bra plats att handla på om man kommer med bil, berättade ICA-handlaren Jörgen Kjerstensson i en tidigare intervju med Hela Hisingen.

Tidigare under året, när ICA precis börjat byggas, uppmärksammade HelaHisingen.se att det fanns en skylt på utsidan av byggarbetsplatsen med budskapet “Här bygger vi en riktig mataffär”. Något som skulle kunna tolkas som en pik mot blivande grannen Coop:

— Haha, ja det är din tolkning! Men faktum är att det är ICA Kvantums slogan, det är vår tolkning att det här är vår affärsidé, sa Jörgen Kjerstensson då.

Se klippet på den självkörande kundvagnen här:

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: