BILDEXTRA: Succé när nya lekplatsen öppnade – ”Vi är så glada”

I helgen öppnade Hisingens efterlängtade ”superlekplats” vid Jubileumsparken i Frihamnen. Dagen firades med bad, foodtrucks och lekar.
— Vi är så glada att så många ville komma och fira, skriver de ansvariga på Facebook.

Huvudentreprenören för utflyktslekplatsen i Frihamnen  försattes i konkurs i november förra året. Då försenades arbetet som kunde återupptas först i mars.

— Konkursen innebar att vår tidsplan blev förskjuten. Nu måste vi låta vissa grönområden mellan lekområdena etablera sig innan lekplatsen öppnar helt, sa då Malin Gustafsson, projektledare park- och naturförvaltningen till tidningen Göteborg Direkt.

När bygget väl kunde återupptas, arbetade man i flera månader med att färdigställa den sista etappen. Bland annat monterades belysning, räcken, bänkar, cykelställ samt sattes upp en avfallsstation. Även bryggor och beläggningsarbeten samt planteringen av 1 500 träd och buskar färdigställdes.

Enligt arrangörerna var det succé när både föräldrar och barn strömmade till invigningen. Foto: Frihamnen.
Lekplatsen ligger bredvid ”Näsan i Blöt” där det arrangeras flera aktiviteter. Foto: Frihamnen.
Bygget försenades när det ansvariga företaget försattes i konkurs. Foto: Mats Bengtsson.
Nu är lekplatsen öppen dygnet runt. Foto: Mats Bengtsson.

”Äntligen är utflyktslekplatsen öppen!”

Och förra helgen, den 26-28 augusti, var det äntligen dags för den efterlängtade öppningen. Enligt arrangörerna var det en succé och väldigt många glada barn och föräldrar som var på plats.

”TACK FÖR HELGEN! Äntligen är utflyktslekplatsen öppen! Det firade vi med invigning, teater, yoga, bad, segling, foodtrucks och givetvis MASSOR AV LEK! Vi är så glada att så många ville komma och fira”, skriver de på sin Facebooksida.

Utflyktslekplatsen kommer att vara öppen dygnet runt och i området arrangeras även aktiviteter under speciella dagar. På lördag 3 september, till exempel, är alla välkomna att göra sin egen drake precis bredvid den nyöppnade lekplatsen, mellan klockan 12-13.

Hundratals personer var med på invigningen förra helgen. Foto: Frihamnen.
Det finns gungor för både äldre och små barn. Foto: Frihamnen.
Stadsträdgårdsmästaren Johan Rehngren har tidigare sagt att skulpturerna i parken växte fram efter en dialog med barn och unga. Foto: Mats Bengtsson.
En sex ton tung dödskalle finns i Jubileumsparken. Foto: Mats Bengtsson.

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: