BILDEXTRA: Supervilla med unik havsutsikt ska säljas i Torslanda ”20-miljonersklassen”

Mitt i inflationen tvekar många inför att våga sälja sin bostad – om man inte absolut måste det. Men här är ett objekt på väg ut på bostadsmarknaden som är verkligen sticker ut och lär bli en av årets dyraste villaförsäljningar på Hisingen. Utgångspriset väntas läggas på omkring 20 miljoner kronor för den spektakulära villan med havsutsikter åt flera väderstreck i sydvästra Torslanda.

På en av de högsta punkterna i Hällsvik i sydvästra Torslanda finner man detta arkitektritade enplanshushus med vad som beskrivs som en ”fullständig makalös utsikt”. Inom kort läggs villan ut till försäljning, något man kan se hos bostadsplattformen Boneo där den ligger ute under deras utbud ”På G”, det vill säga bostäder som ännu inte lagts ut till försäljning men kommer att göra det inom kort.

Enligt uppgift från säljande mäklare hos Husman Hagberg väntas villan få ett pris på omkring 20 miljoner kronor!

Faktorer som Rysslands invasion av Ukraina, höga bränsle- och elpriser, stigande räntor och en hög inflationstakt har påverkat verkligheten för de flesta svenskar det senaste året. Men hur påverkar det osäkra världsläget bostadsmarknaden? Hos Länsförsäkringar sammanfattar VD:n Marcus Svanberg och privatekonomen Emma Persson läget så här:

— Inflationen, som både är en effekt av pandemin och kriget i Ukraina, har en stor påverkan på bolåneräntorna. Detta eftersom centralbankernas verktyg för att få ner inflationen är att höja styrräntan så påverkar det bolåneräntorna, vilket i sin tur påverkar bostadspriserna. Kriget har dessutom haft en effekt på energipriserna, vilka ju också påverkar bostadsutgifterna. Många har också svårare att fatta stora ekonomiska beslut när framtiden är oviss, säger Emma Persson.

— Hushållen är hårt pressade av stigande räntor och höga energipriser vilket innebär att fler är mer försiktiga med sin privatekonomi, tvekar inför att byta bostad och blir mer återhållsamma i budgivningarna. Precis som vi sett det senaste halvåret sjunker då bostadspriserna. Men även om räntan är klart högre nu jämfört med för bara några månader sedan kan elräkningen bli dyrare än räntan på bolånet för många villaägare utanför storstäderna. Energiförbrukningen blir alltså viktigare för köpare och att överväga en investering i solpaneler eller värmepump kan löna sig, fortsätter Marcus Svanberg.

Bara en dyrare villa till försäljning på Hisingen i dag – även den i Torslanda

Men på bostadsmarknaden i Göteborg fortsätter Hisingen att sticka ut. Efter stora försäljningar av dyra lägenheter i Karlatornet kommer nu en av senare tids mest spektakulära villa-objekt ut på marknaden. Huset i Hällsvik i sydöstra Torsladna är 226 kadratmeter stort och i princip samtliga rum har vad som beskrivs som ”hisnande” havsutsikter. Mäklarens annons beskriver planlösningen är enkel och praktisk och beskriver hur olika rum vetter ut mot tre väderstreck som har havsutsikter.

Fastigheten har även ett ”gediget” dubbelgarage med en fullt utrustad lägenhet ovanpå, vilket anses vara perfekt för tonårsbarn eller för uthyrning. Bastuhuset som ligger precis bakom poolen är pricken över i:et på fastigheten, här kommer många kvällar tillbringas med havet och horisonten framför er.

LÄS MER: LISTA: Sveriges dyraste gator – Här bor Hisingseliten

— Det unika är att det är ett stort enplanshus på högsta punken i hällsvik med privat läge utan att göra avkall på närhet till skolor och kommunikation, säger Jonatan Wennberg, ansvarig fastighetsmäklare hos Husman Hagberg till HelaHisingen.se.

Just nu finns bara en villa på Hisingen till salu hos Hemnet för ett högre pris. Även där är Husman Hagberg mäklare och huset ligger Hjuvik i Torslanda. Den villan har 15 rum och en boarea på 438 m², även där med enastående havsutsikter som mäklarannonsen beskriver som en ”unik panoramautsikt mot Göteborgs norra skärgård, mot Vinga fyr och mot fri horisont”.

Hällsvik och Hjuvik i all ära, som HelaHisingen.se berättade i fjol finns en gata i närliggande Hästevik den där de flesta supervillaförsälningar skett på senare tid. Därmed är hela sydvästra Torslanda det område med högst villapriser på Hisingen under de senaste åren.

Bilderna: Så ser den spektakulära Hällsvik-villan ut

Villans pool ligger på sidan ut mot havet. Foto: Kristoffer Kling
De spektakulära havsutsikterna i flera väderstreck är svårslagna. Foto: Kristoffer Kling
Flygfoto rakt uppifrån visar villans läge gentemot kustremsan. Foto: Kristoffer Kling
Villan är 226 kvadratmeter stor. Foto: Kristoffer Kling
Västkusten runt hemmet. Foto: Kristoffer Kling
Foto: Kristoffer Kling

Redaktionen
tips@helahisingen.se

LÄS MER: